6,6 11 tys. ocen
6,6 10 1 11086
6,2 5 krytyków
Anioł w Krakowie
powrót do forum filmu Anioł w Krakowie

Nie wiem do czego zalezy stopien nizszy lub wyzszy dojrzalosci, ale wiem, ze rzeczy i zjawiska, ktore zauwazamy i staramy sie zrizumiec sa od tego stopnia uzaleznione. Film ten ukazuje najwyzszy stopie jkai sobie moge wyobrazic. Umiejetnosc zauwazania nie tego co jest caloscia ale tego co ja tworzy! Umiejetnosc patrzenia i sluchania.
Widzec cos jakby sie to pierwszy raz widzialo- OTO SZCZYT:)!

ocenił(a) film na 10
beata_koczur

bardzo się zgadzam.
ale my - ludzie - tę umiejętność sami w sobie zatracamy. Każdy się z nią rodzi, dzieci to potrafią. Tu anioł jest jak dziecko.
Może to zabrzmi religijnie (o co mnie posądzać się nie powinno ;)
ale uważam, że to właśnie dzieci są najbliżej "Boga". A pozorne "oświecenie", jakim łaskawie obdarza nas cywilizacja, zamyka nam oczy właśnie na najważniejsze rzeczy, podpychając pod nos "mamonę".

Przed chwilą byłem w kinie na "Królestwie Niebieskim". Film kosztował tyle, że można by zapewnić wyżywienie chyba całej Afryce ;), a nawet mnie nie wzruszył.
Potem obejrzałem "Anioła..." w tv. Film wygląda jakby miał budżet wielkości kieszonkowego, a mimo to, jest dużo lepszy.

Film jest przepiękny, bardzo ciepły i warto go obejrzeć i się nad nim zastanowić. Polecam.