PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804594}

Anioł

El ángel
2018
6,8 11 tys. ocen
6,8 10 1 10526
6,4 18 krytyków
Anioł
powrót do forum filmu Anioł

Mogło być ciekawie ...

użytkownik usunięty

ale nie było. Mocno się rozczarowałam tym obrazem, szczególnie po tak pozytywnych komentarzach.
Nastawiona byłam na to, co lubię najbardziej, na historie z postaciami mocno psychologicznie pokręconymi. I były takie, ale tylko w zarysie.
Reżyser po aspekcie psychologicznym tylko się prześlizgnął, skupiając się na powierzchowności głównych bohaterów. Skupił się na „anielskiej” twarzyczce Carlita. Co rusz serwując na m ujęcia, jak Carlito wydyma usteczka, robi minki niczym kot ze Shreka, wdzięczy się lusterka, układa loki, i jak pięknie siusia na siedząco. Scena siusiania, wręcz niezbędna, by wydobyć cała głębie psychologiczną. A może reżyser chciał pokazać, że została ona wysiusiana? ;)

Pokazanie urody Carlita i Ramona zajęło z 1/3 filmu. Nic dziwnego, że na wiele więcej miejsca nie zostało. Ach, sorry, była jeszcze moszna tatusia Ramona, przecież po cos pokazana ;) Myślę, że to ona zaindukowała te wszystkie zbrodnie, których później dopuścił się Carlito ;)

Tak jak napisałam na początku, film mnie mocno rozczarował. Nie wzbudził we mnie żadnych emocji, a przecież tak mocna , bulwersująca, z założenia, historia powinna. Miałki, nijaki, ani kryminał, ani dramat.
In plus piękne statyczne zdjęcia, nasycone kolory jak w CSI Miami, i muzyka.

Ps. przy scenach wdzięczenia się do lusterka Carlita w głowie miałam słowa piosenki …:
„To ja, Calrito się nazywam
przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam
jestem piękny i uroczy - popatrzcie w moje oczy
jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy”
;)