7,6 1,1 tys. ocen
7,6 10 1 1134
Anjaana Anjaani
powrót do forum filmu Anjaana Anjaani

Dlaczego tak uważam? Zabawa, kaprys aby popełnić samobójstwo za wszelką cenę? Co za debil to wymyślił? Nie nawidze takich wątków może dlatego że dookoła mnie działo sie wiele tragedii i jestem wrażliwa na śmierć. A takie debilne fabuły wywołują u mnie odruch wymiotny! Ponadto po jakiemu oni mówili w tym filmie? Po indyjsku, angielsku czy po indyjsko-angielsku? Pojedyncze słowa wypowiadane po angielsku reszta chyba po indyjsku bo jesli to był angielski to współczuje

ocenił(a) film na 9
Szmminka

Myślę, że współczucie jest potrzebne Tobie. Nie tylko z powodu tego ogromu tragedii dookoła Ciebie, ale Twojego nastawienia.

Główni bohaterowie ani przez moment nie traktowali śmierci jak zabawy. Akash stracił wszystko co miał - pieniądzę i szacunek, bał się ponieść konsekwencji. Kiara chciała się zabić przez zdradę ukochanego, świat jej się zawalił, w dodatku każde kolejne próby samobójcze nie przynosiły żadnych efektów.

Nie sądzę, byś była wrażliwa na śmierć. Raczej przewrażliwiona.

A i w tym filmie mówią po angielsku i hindi. Typowe jest dla Indii takie mieszanie, pozostałości po kolonizacji brytyjskiej.

Ellcik

dla mnie wątek to po prostu głupota i tyle, poza tym film jeszcze dało by sie obejrzeć gdyby trwał normalnie jak większość filmów a nie 150 minut. Ponad 2 godziny oglądania niczego, masakra.

ocenił(a) film na 10
Szmminka

Po pierwsze czego się spodziewałaś oglądając Bollywood ?? Nigdy nie trafiłam na film tego typu trwający 150 min xD. A po drugie chyba faktycznie jesteś przewrażliwiona. Nie zrozumiałaś kompletnie sensu filmu, nie wiem czy go oglądałaś naprawdę czy tylko sobie zrobiłaś szybki przegląd. Opowiem ci więc sens jeśli go nie rozumiesz. Akash stracił to co miał rodzinę,przyjaciół,pieniądze postanowił się zabić. Tak samo Kiara nie mogła znieść życia bez ukochanego (To mogę zrozumieć bo byłam w podobnym stanie) Po prostu spotkali się... Tak chciał los... Postanowili popełnić samobójstwo- razem 31 grudnia w sylwestra. Przeżyli ciekawą, pełną przygód podróż z lepszymi i gorszymi dniami. Gdy Kiara trafiła do szpitala dzięki niej Akash zrozumiał jakim darem jest życie i miłość. Już nie chciał śmierci chciał żyć i być z Kiarą a jeszcze bardziej chciał żeby to ona była szczęśliwa. Dlatego wytłumaczył jej, że jeśli kocha Kunala powinna mu dać drugą szansę. Czy nie widzisz jak piękna jest ta miłość. Chcieć aby osoba którą kochamy była szczęśliwa- to piękne. Na końcu żadne z nich już nie chciało umrzeć bo zrozumieli że życie jest piękniejsze od śmierci.Nie ma nic piękniejszego od miłości więc nie rozumiem twojego wzburzenia. Ludzie potrafią popełnić samobójstwo z błahszych powodów. A film jest cudowny i polecam go wszystkim ;)

NikaDominika15

no dobrze masz racje, piękna historia, tylko może gdyby to był film amerykański lub angielski, nawet polski, ale po prostu Idie do mnie nie przemawiają. Poza tym ty napisałaś tą historię bardzo ładnie, a w film jej tak nie pokazuje no przynajmniej dla mnie;) Poza tym jest głupotą popełniać samobójstwo przez faceta, to moje subiektywne zdanie:)

ocenił(a) film na 10
Szmminka

Zgadzam się że jest to głupota. Ale dla szalenie zakochanej dziewczyny, która cały czas myśli o facecie który ją zostawił lub zdradził wydaję się to dobre posunięcie. Potrafię sobie wyobrazić co czuje główna bohaterka bo przechodziłam przez to samo. Też miałam chwilę słabości, nie żałuję jej bo może bym nie zrozumiała czym jest życie... Chcemy próbować żyć, ale wszystko wydaję się być jak czarno - biały film, chciałabyś przestać myśleć, najlepiej całkowicie się wyłączyć. Ale nie potrafisz... To silniejsze od ciebie. To że oddychasz wydaję się być bezcelowe bo i tak z każdym oddechem czujesz tylko jego. Ciągle wypatrujesz go w jakimś tłumie ludzi, na końcu czujesz wielką pustkę, to o co prosiłaś podczas leczenia serca ze złamań. Ale wcale nie jest lepiej może jeszcze gorzej, nie czuć nic... To gorsze niż czuć- ból ;(. Leczenie się z wielkiej miłości jest długie, czasami zastawiam się czy już na dobre pogodziłam się z tym że on mnie nie kocha. Ale po kilku latach nastają lepsze dni, nie rewelacyjne. Ale bez porównania lepsze ;)

ocenił(a) film na 8
NikaDominika15

... i pod tym się podpisuję...

"SZCZĘŚCIE – KOCHAĆ I KOCHANYM BYĆ
DLA KTÓREGO WARTO ŻYĆ."
**
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.
~Jan Paweł II
**
SOLĄ ŻYCIA JEST MIŁOŚĆ. T. Karolak

użytkownik usunięty
Szmminka

Nie indyjsku, tylko w Hindi. W Indiach mówi się po angielsku i w Hindi i to normalne w takich filmach, wręcz to nieodmienna część Bollywood

Dokładnie ;) tzw. Hinglish ;)