PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=508}
7,1 7,8 tys. ocen
7,1 10 1 7752
6,7 6 krytyków
Anna Karenina
powrót do forum filmu Anna Karenina

film do bani,popsuje nieco wrażenie,namąci,nie oglądajcie....jeśli zaś ktoś oglądał a nie czytał to do bibliotekixD!!!Lewinie,Lewinie-kocham tego bohatera!Pozdrawiam fanów twórczości Tołstoja

ocenił(a) film na 7
_Tanya_

Też uwielbiam Tołstoja. Trochę boję się dlatego psuć sobie wrażenia filmem ale z drugiej strony S.M. mi strasznie pasuje do roli Anny więc zobaczę. Pzdr

187

Prawda, prawda. Książka świetna. Przypadkiem natknęłam się na ten film u koleżanki, pożyczyłam sobie i teraz zastanawiam się czy obejrzeć (po powyższych wypowiedziach)

_Tanya_

ja też kocham Lewina :D właśnie czytam książkę i na pewno z ciekawości po przeczytaniu obejrzę tą ekranizację, wydaje mi się, że Sophie lepiej pasuje na Annę niż Keira, chociaż jeszcze nie widziałam nowej adaptacji.
:)

ocenił(a) film na 8
soniux

ja właśnie jestem po seansie wersji z 1997 roku i bardzo mi się podobała...Sophie zagrała bardzo dobrze...wspaniała historia nieszczęśliwej milość...niesamowite, że książkę napisal mężczyzna...na końcu tak się wzruszylam, że łzy mi poleciały....a rzadko mi się to darza podczas filmu...

ocenił(a) film na 6
soniux

Kurczę, widzę, ze nie ja jedna jestem fanką Lewina, Sophie w tej roli i nie jedna dziwię się, ze ksiazkę napisał facet :)

ocenił(a) film na 6
_Tanya_

Oj tak! Lewin to moja ukochana postac. Wydaje mi sie ze w najnowszym filmie jest on ukazany lepiej niz w tym z 1997. Najpierw obejrzalam film z Keira a dopiero potem siegnelam po ksiazce zauroczona nim. W nowej "Kareninie" jest on tak szczerze przedstawiony, w opozycji do sztywnego swiata miejskich konwenansow. Wydaje mi sie ze film z 1997 nie umywa sie do tego z 2012. Nie czulam w nim emocji, nawet sie nie wzruszylam. No i jeszcze to poronienie, po co tak przekrecac fakty.

_Tanya_

"KOCHAM Tę KSIĄŻKĘ!!!", wybacz że ośmielam się poprawić, ale będąc taką fanką Tołstoja nie godzi się robić takich byków