PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852}

Anna i król

Anna and the King
1999
7,2 27 tys. ocen
7,2 10 1 26598
5,8 4 krytyków
Anna i król
powrót do forum filmu Anna i król

.

ocenił(a) film na 8

Cały film bardzo dobry różne ciekawe przewlekające się historie piękne krajobrazy itp itd tylko końcówka troszku zniszczyła mi całokształt .

ocenił(a) film na 8
mbabisz

Dlaczego, wg Ciebie końcówka zniszczyła całokształt? Bo nie było szczęśliwego zakończenia? Myślę, że taki właśnie koniec był najbardziej odpowiedni. Pomimo uczucia jakim się darzyli, nie mogli być razem. A ich rozmowa oraz taniec na końcu filmu był swoistym wyznaniem miłości, które było jeszcze bardziej wyraziste niż wypowiedzenie wprost słów "kocham Cię". Wydaję mi się, że każdy kto oglądał film, chciał aby król i Anna w końcu się pocałowali. I chyba taki właśnie był zamysł twórców - wywołać takie odczucia. Sądzę jednak, że jego brak został w piękny sposób zastąpiony gestami, spojrzeniami oraz słowami które do siebie kierowali.

ocenił(a) film na 8
pati_bc

oglądałam ten film po raz kolejny i kolejny, i za każdym razem wywołuje on u mnie nieopisane emocje. Gdy go zobaczyłam jako dziecko byłam po prostu oczarowana, a po obejrzeniu go teraz nie zmieniło się nic :)

moniek_sz

Ja również mam podobne odczucia co do tego filmu :) Mogę go oglądać wiele razy i zawsze mnie wzrusza. Uważam go za najpiękniejszy film, który kiedykolwiek oglądałam.

ocenił(a) film na 8
pati_bc

ja właśnie liczyłem że albo Anna albo Król zginie wcale nie liczyłem na ich pocałunek ;)