5,9 5,4 tys. ocen
5,9 10 1 5374
4,7 6 krytyków
Antebellum
powrót do forum filmu Antebellum

Na początku wrażenie średniej inscenizacji historycznej, które po jakimś czasie ustępuje mieszczańskiemu sci-fi, zalane politykierskim odpadem radioaktywnym spod znaku Czarno Panterowskiego, umiarkowanego BLM i wypaczonego patofeminizmu (w wersji only black). "Uciekaj" od Peele'a był dobry, bo mądrzy ludzie odżegnują się od skrajności politycznej, Antebellum to "wanna be Peele" zmutowany i wypluty chyba przez pana Twittera.

Żeby opisać i rozpisać cały film musiałbym wam nakreślić każdą chorą sytuację, odniosę się/skomentuję tylko do 2 motywów

1. Nie słuchaj czarnych którzy mają na ścianie (nad łóżkiem) Notoriousa B.I.G. zamiast Jezusa - to oczywiście na wpół żartobliwie

2. Scena z pomnikiem pod koniec filmu dyskwalifikuje u mnie powagę twórców tego badziewia

mitrus80

Przeczytałem fabułę. Toć już bardziej sensowny jest kolejny najazd kosmitów na Ziemię. Ten plot jest tak durny, że z idealnego wzroku nabawiłem się 1 dioptrii w lewym oku od samego przeczytania tego gówna...

ocenił(a) film na 3
Grifter

nie lubię takich Chrystusów narodów, ani u Polaków ani u Afromanów, wszędzie czai się wróg... żenada, na początku ok, potem żółte lampki, potem czerwone, a na końcu Czarnobyl głupoty

ocenił(a) film na 3
Grifter

a tak ogólnie to ten opis mnie totalnie zmylił, raczej myślałem że to będą koszmary jak w starym "Candyman" nierealność, różne wymiary itd.

mitrus80

Różne wymiary to pewnie odwiedzali scenarzyści i reżyser po zażyciu kwacha. Już naprawdę wolę postrzelać do kosmitów w najbardziej prymitywnej strzelance.
Nie powinno się oceniać filmu po przeczytaniu plotu, ale ten jest tak cudnie-durny, że nie obejrzałbym nawet jakby mi zapłacili grube pierdsliony złotych. Może kiedyś, w ramach jakiegoś zakładu :)