Arcydzieło. Reżyser w świetnej formie. Obsada, fabuła, zdjęcia, klimat, muzyka rewelacja.
Dziwi mnie niska ocena, ale koniec koncow jest to film trudny dla wymagajcych widzow, także nie kazdy wyweszyc tu moze intelektualne poklady...
uff bo juz traciłam nadziej jak widze tematy w stylu: daje 1/10 bo to chała. ja rozumiem ze nie kazdy pojął fabułe, ale film ocenia sie jako calosc a gra aktorska i zdjecia były niesamowite
Nie "chała" tylko na prawdę trudny film i nie w moim guście. Wstrzymałem się z oceną bo nie chcę zaniżać rankingu filmu, tylko dlatego, że go nie trawię. Gdybyś mogła Ty, albo założyciel tematu "drwal000" podrzucić jakieś objaśnienie to byłbym wdzięczny. Może i ja zacznę oglądać trudne filmy gdy uda mi się pojąć o co chodzi w horrorze, który nie jest tak na prawdę horrorem.
Cały czas siedziałam w niego wpatrzona dosłownie jak zahipnotyzowana.Coś niesamowitego.Z jednej strony nie ma tam nic strasznego, a z drugiej aż kipi grozą.Wciąga.Myślę,że tylko oglądanie w takim skupieniu i zupełnym wyłączeniu się na wszystko inne pozwala coś zrozumieć chociaż zrozumieć jest ciężko.I nawet jeżeli nie jest to film dobry to warto go obejrzeć, bo jest po prostu inny.