Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Muszę przyznać że chyba najgorszy film jaki obejrzałem w swoim życiu. Ogólnie jestem tolerancyjny ale w tym przypadku nie rozumiem wogóle co to miało być. Prolog i epilog to wogóle nie zasługują nawet na 0,5 punkta a reszta filmu jest niewiele lepsza. Dwóch ludzi: Chora psychicznie nimfomanka która cały czas chce sie pieprzyć i jej kochany terapeuta do którego nie dochodzi nawet że ona może być niebezpiecczna. Nagle ona prawie go zabija nie wiadomo z jakiego powodu(przynajmnie w żaden fajny sposób nie jest to pokazane- można sie domyślać ale nie do końca) potem nagle jej przechodzi i chce mu pomóc a na koniec on ją zabija. No i jeszcze te zwierzęta co poza jakimiś symbolami nic do filmu nie wnoszą to znaczy jest to nie fo końca zrozumiałe. I naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć ludzi co dają 8 czy 9 punktów.Oglądając film miałem wrażenie że stworzył go człowiek który wogóle nie powinien chodzić na wolności i że stworzył go dla ludzi przebywających w ośrodku psychiatrycznym bo dla mnie to było chore. Dziekuje za uwagę a jesli ktoś ma inne zdanie to chętnie się z nim zapoznam

ocenił(a) film na 2
muran_maciek

doszukiwać się czegoś w niczym - przerost formy na d treścią - zwykła pseudo intelektualna papka

strasznie sie zawiodłem na tym pseudo artyscie :(

ocenił(a) film na 10
muran_maciek

"W szalonym świecie tylko szaleńcy są rozsądni. "

Narzekasz, że zwierzeta wnosza jedynie symbole... ale wlasnie o to chodzi, film nie musi prowadzic widza za raczke w poszukiwaniu jednej, jedynej odpowiedzi, powinien sklonic do znalezienia jej na wlasna reke.

ocenił(a) film na 2
elloko90

b. sie ciesz e ze to zrozumiałęs, ale to nie znaczy ze ten film jest arcydziełem.
Tez na to wpadłem ze zwierzęta są symbolami i nawet wpadlem czego symbolami, ale jakos nie uniosłem sie dumą krytyka, ze było mi doświadczone zrozumieć cos czego szary kinoman nie pojmie i nie dałem temu filmowi wysokiej oceny, na którą nie zasługuje ;)