Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63783
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Tzn. mam na myśli czy są tam aż tak mocne sceny, że nie da się na patrzeć? Mógłby mi ktoś porównać czy jest np. bardziej brutalny od no nvm np. "Hannibala" Ridleya Scotta? Tzn. "Hannibal" jest raczej obrzydliwy niż brutalny, ale właśnie o tą obrzydliwość mi chodzi, bo brutalność to trochę co innego z kolei np. zabicie Murphy' ego w "RoboCopie" jest brutalne ale nie obrzydliwe , nie do końca. Zaś scena z kwasem jest już obrzydliwa, oczywiście ( żeby nie było) to wszystko to moje zdanie !

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Radzę Ci mój przyjacielu abyś nie oglądał tego filmu. Maksymalnie brutalny i obrzydliwy zarazem. Reżyser przesadził,co wcale nie wpłynęło w żaden sposób na moją ocenę tego filmu. Mnie osobiście nie wciągnął mimo mrocznego klimatu i ciekawego pomysłu.

Kinomaniak_136

Czyli bardziej obrzydliwy niż "Mucha" z 1986?

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Nie było tego dużo, wręcz przeciwnie było tego tylko trochę ale max brutale i obrzydliwe.Całkowicie nie potrzebne Film obyłby się bez tych scen. Więc jak uważasz... Tyle że w przeciwieństwie do muchy było to sadystyczno-obrzydliwe, powiązane z perwersją i seksem. Nie dla wrażliwców ;)

Kinomaniak_136

No to postawiłeś mnie w kropce z tym, bo już niewiele brutalności robi na mnie wrażenie. Z drugiej strony zdarzają się sceny że tak powiem niesmaczne, najgorzej jak przypomną się przy jedzeniu ;D

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Sądze iż to Cię obrzydzi ;) No własnie, nie jedz przy tym! xD

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Abstrachując...to portret Twojego autorstwa na profilu?

Kinomaniak_136

No muszę Cię rozczarować, ale nie posiadam takiego talentu :) Ten portret został wykopany gdzieś w czeluściach Internetu ;p

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Obejrzyj a potem,napisz czy Cię zniesmaczyło. Zakładam się że tak. Na mnie też brutalność nie robi już większego wrażenia ale to zrobiło. :D

Kinomaniak_136

No ok, obejrzę ale nie wiem kiedy, bo po tym co napisałeś to nie pali mi się zbytnio do tego filmu ;D Na razie muszę dokończyć "Nagi lunch", całkiem nietuzinkowy film i póki co nie tak ohydny jak myślałem, no ale obejrzałem połowę więc zobaczymy co bd dalej ;p