Jak donosi Gutek i co samemu można sprawdzić pod adresem:
http://www.aintitcool.com/node/39631
Pierwsza recenzja "Anrychrysta" jest bardzo pozytywna,autor ostrzega iż film obfituje w odważne sceny erotyczny i przemocy(wśród kategorii wiekowych wskazuje na NC-17).Piszę również,iż "Antichrist" będzie największym hitem tego reżysera, na sam koniec zaś nazywa film "Połączeniem Pianistki z Hostelem(nieco dziwne..)".
Tak więc sądzę,ze nie jest źle,choć uważam ze recenzent raczej nieco przegiął z tym "Hostelem"(jak się ma twórczość Von Tiera do zabaw Rotha pojęcia nie mam).
Recenzja sprawiła, że jeszcze bardziej chcę obejrzeć ten film. Tylko ten Hostel nieco niepokoi. Ale może recenzent miał jakiś inny film na myśli i przez pomyłkę napisał Hostel;D.
von Trier jest tak nudnym reżyserem, iż troszkę tempa 'hostelowego' dobrze by mu zrobiło... W prawdzie żadna też rewelacja by to nie była ale zawsze lepsze niż przysłowiowe 'Smęcąc w Nudnościach'.
Mnie ten cały aintitcool.com nie przekonuje ponieważ tam praktycznie każdy film ma jakoś dziwnie wczesną i często dziwnie pozytywną (vide Knowing - 8/10?!) recenzję. A co do tego porównania z Hostelem - chodzi tutaj pewnie o wspomniane już natężenie scen przemocy oraz seksu, które w tamtym filmie również występują w dużej ilości. Niemniej mam nadzieje, że film będzie tak dobry, na jaki wskazuje ta recenzja:)