Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63783
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Jak donosi Gutek i co samemu można sprawdzić pod adresem:
http://www.aintitcool.com/node/39631
Pierwsza recenzja "Anrychrysta" jest bardzo pozytywna,autor ostrzega iż film obfituje w odważne sceny erotyczny i przemocy(wśród kategorii wiekowych wskazuje na NC-17).Piszę również,iż "Antichrist" będzie największym hitem tego reżysera, na sam koniec zaś nazywa film "Połączeniem Pianistki z Hostelem(nieco dziwne..)".
Tak więc sądzę,ze nie jest źle,choć uważam ze recenzent raczej nieco przegiął z tym "Hostelem"(jak się ma twórczość Von Tiera do zabaw Rotha pojęcia nie mam).

ocenił(a) film na 5
Edward_Nozycoreki

Recenzja sprawiła, że jeszcze bardziej chcę obejrzeć ten film. Tylko ten Hostel nieco niepokoi. Ale może recenzent miał jakiś inny film na myśli i przez pomyłkę napisał Hostel;D.

Edward_Nozycoreki

von Trier jest tak nudnym reżyserem, iż troszkę tempa 'hostelowego' dobrze by mu zrobiło... W prawdzie żadna też rewelacja by to nie była ale zawsze lepsze niż przysłowiowe 'Smęcąc w Nudnościach'.

Edward_Nozycoreki

Mnie ten cały aintitcool.com nie przekonuje ponieważ tam praktycznie każdy film ma jakoś dziwnie wczesną i często dziwnie pozytywną (vide Knowing - 8/10?!) recenzję. A co do tego porównania z Hostelem - chodzi tutaj pewnie o wspomniane już natężenie scen przemocy oraz seksu, które w tamtym filmie również występują w dużej ilości. Niemniej mam nadzieje, że film będzie tak dobry, na jaki wskazuje ta recenzja:)