Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Człowiek, który coś w życiu widział/przeżył inaczej podejdzie do tego filmu, niż osoba młoda, dopiero wkraczająca w prawdziwy świat. Jego siłą jest ogromna ilość sprytnie zakamuflowanych, ale i tak w pewnym sensie podanych na tacy odniesień do Biblii czy do mitologii.
Film jest nacechowany jest prócz tego mroczną atmosferą i scenami, które dla niektórych mogą być szokujące, jednak nie zmienia to faktu, że jest obraz bardzo dobry i jako taki dostaje ode mnie mocne 8.

zapatrzona_w_slonce

Odniesienia Biblijne i mitologiczne są dla mnie mniej interesujące ale jest wiele odniesień do ludzkiej psychiki. Jacy jesteśmy naprawdę, a jak potrafimy to skrywać. O takich rzeczach się codziennie nie rozmawia. Ciekawy film.

ocenił(a) film na 8
adr82_2

Dokładnie. Ten film ogląda się naprawdę z wielkim zaciekawieniem, a jeśli do tego dołożyć mnóstwo interpretacji, niemal się go czyta- jak otwartą księgę. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

zapatrzona_w_slonce

Właśnie tak. Film jest w dodatku bardzo oryginalny i nietuzinkowy na tle pseudointelektualnej taniej tandety "made in USA" (np. "Między światami", "Drzewo życia") i dlatego uważam go za arcydzieło 10/10.

ocenił(a) film na 8
Franio

Zgadzam się:) To jeden z lepszych filmów, jakie miałam okazję oglądać.