Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Proszę o obiekywne opinie, bo z czasem u mnie krucho, ale kusi mnie żeby się przejść do kina na to. Warto poświęcić kawałek życia w sesji?

Jeśli znasz twórczość von Triera to śmiało. Jeśli jednak szukasz lekkiego i przyjemnego horroru to się zawiedziesz.Osobiście nie oglądałam,ale podobno warto.

ocenił(a) film na 10

Na pewno wzbudzi w Tobie silne emocje i pozostawi wrażenie ..hmm albo niesmaku albo fascynacji - to już zależy od Twoich osobistych upodobań. Polecam Ci go.

ocenił(a) film na 1
_MODLISZKA_

Nie marnuj czasu na ten badziew!!! Lepiej zrobic sobie drzemke i odpczac niz isc na ten syf..

ocenił(a) film na 2

Nie warto iść na niego do kina !!! film jest beznadziejny byłam w kinie cinema-city w warszawie i przyszło na niego dużo osób ,część ludzi wychodziło w czasie filmu i już nie wracali mój narzeczony spał na nim jak połowa ludzi naprawde film jest beznadziejny budzi obrzydzenie na paru scenach i ciągnie się jak flaki z olejem !!!NIE WARTO

Opinia z zalozenia nie jest obiektywna ;) Film sie znacznie rozni od tego czym karmia zazwyczaj multipleksy, zmusza do pomyslunku i chocby z tego powodu warto, ale zdecydowanie nie nadaje sie jako relaksator. Ciekawy (wersja obiektywna: zroznicowany ;]) jest tez pod wzgledem technicznym, ale to chyba tyle jesli chodzi o elementy, o ktorych mozna wspomniec czysto obiektywnie.

A subiektywnie: warto, naprawde zapada w pamiec

ocenił(a) film na 10

Film ten zbombardował moją psychikę! Jeśli ktoś oczekuje filmu, który
nie jest banalny i nie ma nic wspólnego z tradycyjną hollywoodzką
sieczką to film dla niego. Osobiście po wyjściu z kina zaniemówiłem.

ocenił(a) film na 10
nilok2

Dokładnie, pierwszy raz w życiu wyszłam z kina i nie wiedziałam co powiedzieć ... ani myśleć.. ani czuć.. totalnie mnie rozwalił ten film

_MODLISZKA_

Ja zamierzam się również wybrać, ale twierdze,że takie pytanie jak to zawarte w wątku nie mają większego sensu, ponieważ i tak jednym się spodoba, drugim nie. Nie ma na to jasnej odpowiedzi. Ja idę ponieważ lubię twórczość Von Triera, i tyle. Jak będzie źle, no cóż...sam wydałem pieniądze i zrobiłem to świadomie, nawet z pewną obawą, a mimo to poszedłem. Myślę,że ogólnie warto tak czy siak zobaczyć go w kinie. W domu to nie to samo raczej.

Edward_Nozycoreki

Prawda, w domu latwiej sie bedzie skupic na filmie, bo nie beda przeszkadzac debilne komentarze co blyskotliwszych osobnikow ;P

m_s0

nie warto, szkoda czasu, aż się niedobrze robi.

kate01

bardzo trudny, baaardzo drastyczny. warto się z nim zmierzyć. byłam wczoraj, ciągle myślę o tym filmie. jak widać.

m_s0

No właśnie tych osobników to ja też nieco się boję xD, ale po seansach "Europy" czy "Elementu zbrodni" w domu, nie wyobrażam sobie "Antychrysta" nigdzie indziej jak na dużym ekranie, bo w domu ciągle mnie coś rozprasza, i może istotnie w kinie też tak będzie, lecz to chyba zależy kto przyjdzie na określony seans. Ja mam tylko cichą nadzieje,że będzie spokojnie(choć może naiwną).

ocenił(a) film na 8

Nie tyle warto co trzeba. Film świetny. Choć wielu nie skumało że to film symboliczny i próbowało go odczytać dosłownie- stąd takie a nie inne opinie.

ocenił(a) film na 9

No według mnie jest to jeden z najlepszych filmow które wyszły ostatnimi czasy. Wiadomo są drastyczne sceny ale dodają filmowi tego czegoś :) Naprawde świetny film i godny polecenia także śmiało leć do kina ;)

Jeśli oczekujesz mrocznego horroru, trzymającego cały czas w napięciu, który przesłanie ma podane na tacy, drukowanymi literami (żeby przypadkiem inaczej nie odebrać niż chciał reżyser) to stanowczo odradzam. Wynudzisz się, może pewne momenty wyśmiejesz przeszkadzając innym w odbiorze.

Jeśli oczekujesz filmu o ludzkiej psychice, gdzie pewne sprawy są przekazane za pomocą symboli, gdzie nie ma jednoznacznego przesłania tylko jest materiał do refleksji to polecam. Choć chociażby "przełamując fale" bardziej mi się podobał.