Proszę o obiekywne opinie, bo z czasem u mnie krucho, ale kusi mnie żeby się przejść do kina na to. Warto poświęcić kawałek życia w sesji?
Jeśli znasz twórczość von Triera to śmiało. Jeśli jednak szukasz lekkiego i przyjemnego horroru to się zawiedziesz.Osobiście nie oglądałam,ale podobno warto.
Na pewno wzbudzi w Tobie silne emocje i pozostawi wrażenie ..hmm albo niesmaku albo fascynacji - to już zależy od Twoich osobistych upodobań. Polecam Ci go.
Nie marnuj czasu na ten badziew!!! Lepiej zrobic sobie drzemke i odpczac niz isc na ten syf..
Nie warto iść na niego do kina !!! film jest beznadziejny byłam w kinie cinema-city w warszawie i przyszło na niego dużo osób ,część ludzi wychodziło w czasie filmu i już nie wracali mój narzeczony spał na nim jak połowa ludzi naprawde film jest beznadziejny budzi obrzydzenie na paru scenach i ciągnie się jak flaki z olejem !!!NIE WARTO
Opinia z zalozenia nie jest obiektywna ;) Film sie znacznie rozni od tego czym karmia zazwyczaj multipleksy, zmusza do pomyslunku i chocby z tego powodu warto, ale zdecydowanie nie nadaje sie jako relaksator. Ciekawy (wersja obiektywna: zroznicowany ;]) jest tez pod wzgledem technicznym, ale to chyba tyle jesli chodzi o elementy, o ktorych mozna wspomniec czysto obiektywnie.
A subiektywnie: warto, naprawde zapada w pamiec
Film ten zbombardował moją psychikę! Jeśli ktoś oczekuje filmu, który
nie jest banalny i nie ma nic wspólnego z tradycyjną hollywoodzką
sieczką to film dla niego. Osobiście po wyjściu z kina zaniemówiłem.
Dokładnie, pierwszy raz w życiu wyszłam z kina i nie wiedziałam co powiedzieć ... ani myśleć.. ani czuć.. totalnie mnie rozwalił ten film
Ja zamierzam się również wybrać, ale twierdze,że takie pytanie jak to zawarte w wątku nie mają większego sensu, ponieważ i tak jednym się spodoba, drugim nie. Nie ma na to jasnej odpowiedzi. Ja idę ponieważ lubię twórczość Von Triera, i tyle. Jak będzie źle, no cóż...sam wydałem pieniądze i zrobiłem to świadomie, nawet z pewną obawą, a mimo to poszedłem. Myślę,że ogólnie warto tak czy siak zobaczyć go w kinie. W domu to nie to samo raczej.
Prawda, w domu latwiej sie bedzie skupic na filmie, bo nie beda przeszkadzac debilne komentarze co blyskotliwszych osobnikow ;P
bardzo trudny, baaardzo drastyczny. warto się z nim zmierzyć. byłam wczoraj, ciągle myślę o tym filmie. jak widać.
No właśnie tych osobników to ja też nieco się boję xD, ale po seansach "Europy" czy "Elementu zbrodni" w domu, nie wyobrażam sobie "Antychrysta" nigdzie indziej jak na dużym ekranie, bo w domu ciągle mnie coś rozprasza, i może istotnie w kinie też tak będzie, lecz to chyba zależy kto przyjdzie na określony seans. Ja mam tylko cichą nadzieje,że będzie spokojnie(choć może naiwną).
Nie tyle warto co trzeba. Film świetny. Choć wielu nie skumało że to film symboliczny i próbowało go odczytać dosłownie- stąd takie a nie inne opinie.
No według mnie jest to jeden z najlepszych filmow które wyszły ostatnimi czasy. Wiadomo są drastyczne sceny ale dodają filmowi tego czegoś :) Naprawde świetny film i godny polecenia także śmiało leć do kina ;)
Jeśli oczekujesz mrocznego horroru, trzymającego cały czas w napięciu, który przesłanie ma podane na tacy, drukowanymi literami (żeby przypadkiem inaczej nie odebrać niż chciał reżyser) to stanowczo odradzam. Wynudzisz się, może pewne momenty wyśmiejesz przeszkadzając innym w odbiorze.
Jeśli oczekujesz filmu o ludzkiej psychice, gdzie pewne sprawy są przekazane za pomocą symboli, gdzie nie ma jednoznacznego przesłania tylko jest materiał do refleksji to polecam. Choć chociażby "przełamując fale" bardziej mi się podobał.