Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Witam

użytkownik usunięty

Na początku jak zabierałem się za oglądanie tego filmu wyłączyłem go po paru minutach.Po pewnym czasie znowu zacząłem oglądać i musze przyznać,że zaciekawił mie.Cieszy mnie też fakt,że w tej produkcji uczestniczyła Polska gdyż widać,że propaganda kościelna filmowi nie przeszkodziła i nie zaszkodziła.Co prawda jest tam kilka scen drastycznych,ale w takich filmach o to chodzi.To się nazywa budowanie napięcia,a co do sexu to wreszcie pokazali jak jest,a nie tylko przykrywanie pod kocem itp.Film godny uwagi,ale trzeba być przynajmniej po 18 roku życia,żeby w pełni zrozumieć znaczenie tego europejskiego dzieła.10/10.Prolog i Epilog naprawdę przepięknie zmontowane i ta muzyka to poprostu arcydzieło mimo,że na początku może nużyć.Polecam obejrzenie na dvd gdyż w każdy momeńcie można zatrzymać i puść do kibla się oblać lub coś zjeść,bo warto obejrzyć go w całości.

ocenił(a) film na 4

Może właśnie możliwości wciśnięcia pauzy brakowało mi w kinie, przez co film nieco mi się dłużył. Nie bez znaczenia miało też pewnie siedzenie w niewygodnym kinowym fotelu.