,,Mamy więc scenę wkręcania wiertła w kolano dręczyciela, masturbacji penisa i zamiast spermy tryskającą z niego krew oraz clou programu: scenę wycinania nożyczkami łechtaczki, symbolizującą dzikie, autodestrukcyjne skłonności zranionej i popadającej w obłęd bohaterki."
co to ma wogóle znaczyć, ja już myślałem że wreszcie jakiś fajny horror wyjdzie, ale jak to przeczytałem to aż mi sie niedobrze zrobiło, ten aktor rzeczywiście musiał miec jakieś urojenia z tą abscynencją od seksu, ale poczekamy zobaczymy ...
Skad wiesz o wycinaniu lechtaczki? xD
W kazdym razie ogladalem trailer... cos tam czytalem , badziewne sie wydaje ale zobaczymy ;)
Ponoć taka była reakcja widzów w cannes, jednak z drugiej strony Charlotte Gainsbourg za swoją rolę w "Antychryście" dostała Złotą Palmę. Więc na razie jedyne co wiadomo to - że film budzi skrajne emocje. I to jest najlepsza reklama. Bo z początku moje małe zainteresowanie tą produkcją przerodziło się w żywą fascynację. Właśnie zarezerwowałem bilety na jutrzejszy seans. Trochę obawiam się widowni - reklamy i plakat filmu przyciągnie do kin pewnie młodzież gimnazjalną i licealną nie bardzo zorientowanych na twórczość von Triera. Na szczęście wybieram się do krakowskiego "Pod Baranami" więc liczę na widownię bardziej wysublimowaną niż tę z multipleksów.
ja przyznam że jeszcze nie widziałem żadnego filmu von Tiera, ale zgodzę się z tobą ze lepiej iść do jakiegoś ,,ustonnego" kina niż do multipleksów, bo tam przeważnie jak jest straszna scena to pojawia się śmiech, ogólnie to najlepiej obejrzeć sobie horror w domu, w samotności, bo horror to jest taki gatunek filmowy w którym odpowiednio musisz się nastoić i wejść w godną atmosferę ;p
Czytałam, że ten film jest tak okrutny, że 10% ludzi wychodziło z kina. Podobno fani horrorów też byli przerażeni... Zobaczymy... Albo może lepiej nie oglądać...
tez jestem ciekawy i to bardzoooo ;) mam nadzieje , ze sie nie zawiode za bardzo na tym filmie ...
ciekawie sie zapowiada
wychodzili z kina hipokryci,no to niech sobie romanse w domku ogladaja
po co na to szli
Kolego jeżeli zdradzasz sceny z fimu który jeszcze nie wszedł na ekrany to pisz w tytule tematu 'spoiler'
w dupie to mam czy było w recenzji czy nie!! Recenzji nie czytam bo zdradzają dużo o filmie.... dla mnie za dużo. Więc napisz do ch... wacka następnym razem "spoiler"!!!!!!!!!!!!!
BiF__
Skoro nie czytasz recenzji, to tym bardziej nie czytaj tego forum. W dupie wszyscy mają to, kto i ile zdradził ci fabuły filmu :)
jak ci sie nie podoba to wogóle sie nie udzielaj na tym forum ! a to że nie napisałem SPOILER to już moja sprawa ;P
Jak oczekiwałeś od von Triera "fajnego horroru", to się nie dziwię, że ten film wzbudza takie reakcje...
zgadzam się, ktoś kto idzie na ten film z załozeniem "lubie horrory podobno krwawy to idę" myślę że się zawiedzie i to bardzo.... nie wiem jak wygląda film, nie widziałam.... ale znając von Triera akcja raczej nie bedzie specjalnie wartka, a cała moc filmu i jego artyzm będą leżały w symbolice i metaforach.... dlatego fanów Piły, Hostelu itp. przestrzegam, że to troszkę inna półka z filmami