ścieżka dźwiękowa jest fantastyczna, dobrana idealnie - jak rama do obrazu...
"So maybe tomorrow
I'll find my way home"
Tak to prawda ,zwłaszcza ta ostania piosenka w końcowych napisach filmu, szkoda że zapomniałem przez jaki zespół grana .
Stereophonics :) zresztą cała płyta "Wicker Park" ze ścieżką dźwiękową z tego filmu jest bardzo klimatyczna, polecam na długie, jesienne wieczory...
OŁ YEE!!! to prawda tak klimatyczna jak i cały film, taka tęsknota i gonitwa za nieznanym . Bardzo lubię We Have A Map Of The Piano – Múm to jeden z kawałków pojawiający się w filmie pozdrawiam :)
Ta ostatnia scena na lotnisku i piosenka Coldplay... często mam takie samo wrażenie, że ktoś jednak jest za moimi plecami, patrzy na mnie wyczekująco z tęsknotą w oczach a ja wciąż boję się odwrócić, żeby się nie rozczarować jeśli nikogo tam nie będzie... a może chowa się w tłumie, kiedy tylko odwracam głowę?
(głos z offu) "dziewczyno zmień leki" :DDDDD
No właśnie i zaraz po Coldplay jest kolejna piosenka ostatnia, i o tą się właśnie się rozchodzi kiedyś ją już miałem a teraz za groma nie mogę wywęszyć . Dziewczyno zmień leki .
jeśli to nie będzie Broken Social Scene - Lover's Spit to ja się już całkiem załamię! Na youtube jest teledysk w jakości HQ, który właśnie oglądam na trzeźwo :)
Tekst trochę pokręcony poetycko - o jakichś ludziach co myją twarz w ślinie kochanków (to pewnie angielska przenośnia) za to muzyka jest super. Myśli odlatują gdzieś tam...
Co masz? Co masz?
Tak jak wspomniałem na twoje lęki może pomoże , oczywiście film : http://www.filmweb.pl/film/Elvis+i+Anabelle-2007-317145 Może oglądałaś może nie wiec że się bardzo starałem :)