Apartament

Wicker Park
2004
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60386
4,7 6 krytyków
Apartament
powrót do forum filmu Apartament

Po ten film sięgnęłam tylko dlatego, że gdzieś na forum przeczytałam, że niesamowicie pięknie pasuje do końcówki utwór Coldplay "The Scientist", a ponieważ uwielbiam ten kawałek, postanowiłam zobaczyć tę osławioną scenę. Fabułę znałam tylko z opisu, więc film zaskoczył mnie swoją konstrukcją i w ogóle historią. Najlepszy film romantyczny jaki widziałam, jedyny, który trzymał mnie w napięciu (co się dalej okaże? kto to jest tak naprawdę? czy w końcu im się uda? itd.). Trochę zabrakło mi rozwinięcia wątku Luka, bo jakoś mnie zainteresowała ta postać. Po za tym wszystko ok, muzyka, gra aktorska, rewelacyjna konstrukcja, montaż. Warty obejrzenia.
Ale czy to jest thriller albo melodramat?? jakoś mi nie pasują te gatunki....

Qlimi

popieram

ocenił(a) film na 7
nedvedov

Film dużo traci na swojej wartości poprzez końcówkę, która jest całkowicie oderwana od całego klimatu filmu. Chodzi mi o klimat, który intrygował widza, który budził w nim ciekawość i niekiedy niepokój. Końcówka filmu według mnie cały ten klimat zepsuła.. Był to najprostszy wariant, często zbyt powszechnie wybierany w Hollywood i dla mnie dość mdły. Mimo wszystko 90 % filmu jak najbardziej na tak! :) pozdrawiam