ja też ni chuja nie wiem... ale moze warto byloby zajrzec w znaczenie slowa thriller - mysle ze thriller to byl stan w jakim znajdowala sie Alex, ogolnie ta cala pogon za Lisą... Moze o to chodzi.. Thriller to coś co wstrząsa, wiec mysle ze chodzi bardziej o Alex, mimo ze glownym watkiem jest Lisa... Sorry jesli pogmatwalem, ale mam nadzieje ze troche pomoglem :)
tak tak :) To ta Alex cały czas okłamywała Mathew, że jest Lisą. Często jest tak właśnie w thrillerach .. że ktoś się podaje za kogoś, kim nie jest itp. ;p
No dobrze nie czepiajmy się, bo często mylą gatunki. Popatrzmy np na "Twilight". który podobno jest horrorem :)
thriller jest typem filmu trzymającego przez dłuższy czas w napięciu i często punkt kulminacyjny objawia sie na końcu filmu... tak jak i w tym przypadku. juz bardziej przyczepiłabym sie tego gdzie tu jest melodramat? przeciez melodramaty powinny sie z reguły konczyć smutnie...
A ja bym się przyczepiła do tego, jak w dobie komórek i Internetu można tak się gubić? To był dla mnie główny motyw nie do obejścia.
A tutaj zas.. melodramat jest z reguly smutny, ale niekoniecznie musi miec smutny koniec. to dramaty z reguly koncza sie smuto.