PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=249289}
7,3 187 tys. ocen
7,3 10 1 187409
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Ale Indianie mają to do siebie że są "genetycznie wydepilowani" i włosy rosną im jedynie na
głowach i nigdzie więcej toteż Mel mógł trochę doczytać temat bo widok Łapy Jaguara
przegiętego na kołku i czekającego na zabieg usunięcia serca mającego podniesione ręce
(trzymane przez asystentów chirurga z krzemiennym nożem w łapie) i te kłaczory pod jego
pachami psują cały efekt powiem szczerze. Twarze, charakteryzacje wszystko idealnie no
ale nie Indianie z obrośniętymi pachami. Może to i szczegół ale "lekko" rażący i psujący
efekt. Duży plus za kobiety. Niektóre wręcz idealne. Czarnowłose, śniade z przepięknymi
oczami. Dla mnie cudo.

ocenił(a) film na 9
Amenhotep

Ale przecież on jest Indianinem ,to dlaczego nie jest wydepilowany genetycznie .To jakiś fenomen.

ocenił(a) film na 9
goga1004

Może być "mieszańcem" ale rdzennym Indianinem na pewno nie jest. Gdyby był to naprawdę włosów by nie było. Wiem trochę o tym i jestem tego absolutnie pewien. Jeżeli jest "mieszaniec" tzn. matka jest Indianką a ojciec nie (tudzież odwrotnie) cechy typowo indiańskie po części zanikają na rzecz cech rodzica "nieindiańskiego". Nie wspominając o tym że Indianinem mógł być jego przodek w którymś pokoleniu. Cechy twarzy ma indiańskie gdyż gdzieś tam w genach krążą jeszcze i krążyć będą toteż jeżeli "dobrze trafił" to dostał indiańskie rysy twarzy i kolor skóry ale jest to już mieszanka i z tego też wynika owłosienie u rdzennych Indian niespotykane nigdzie poza głową.

Amenhotep

Gościu, który grał Łapę Jaguara jest mieszańcem. Jego matka jest Indianka a ojciec albo któryś z wcześniejszych przodków był czarny. Czytałam gdzieś o tym, że środowiska Indiańskie były niezadowolone, bo próbował ukryć ten fakt jednoczesnie wmawiając, że jest niemalże 100% Indianinem.