Film ogólnie bardzo dobry, nie wiem dlaczego tak go wszyscy krytykują ? A zakończenie jest niesamowite, nigdy bym sie nie spodziewała takiej końcówki!!! Super!
krytykują bo są zbyt głupi żeby go zrozumieć albo po prostu nie nadążąją za akcją - wystarczy zmienić kanał w tv i oglądać inny bezpłciowy i bezsensowny film
Mi osobiście film bardzo się podobał jak najbardziej moje klimaty :)
w sumie oglądałem go dwa razy i zawsze w skupieniu od początku do końca :) moja ocena 9 i na taką ten film zasługuję a przez takich niekumatych kręci się koło 7 ;/
w 100%-tach się zgadzam, ja też dałam 9. Widzialam 2 filmy Gibsona i te dwa dla mnie są naprawdę dobre. Pozdrawiam!
jak dla mnie innym klasykiem wyreżyserowanym przez Gibsona jest Braveheart film ma już parę lat na karku ale nie odczuwa się tego upływającego czasu oczywiście ma on też kilka fajnych ról jako aktor na swoim koncie ale to już temat na zupełnie inną dyskusję :)
Co do końcówki, mój tata od połowy filmu zapowiadał pojawienie się floty hiszpańskiej, choć filmu wcześniej nie widział. Kilka razy podczas oglądania słyszałam okrzyk "Konkwistadorzy zaraz z armatami przybędą!", więc jak tylko zobaczyłam zdumienie na twarzach bohaterów w końcówce, wiedziałam, że to statki:P