PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=249289}
7,3 187 tys. ocen
7,3 10 1 187403
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Najnowsza produkcja Mela Gibsona byla najbardziej oczekiwanym filmem przeze mnie tej jesieni. Po seansie stwierdzam, ze Gibson stworzyl niesamowite widowisko ale niestety nie dorownujace jego poprzednim rezyserskim dokonaniom (BraveHeart, Passion of the Christ). Apocalypto jest okraszone wysmienitymi scenami poscigu, piorunujace wrazenie robia sceny nakrecone w siedzibie Majow. Moim glownym zarzutem jest zbytnie naginanie scenariusza dla udramatyzowania historii. Zbiegi okolicznosci sa tutaj niewiarygodne, nie bede pisal jakie gdyz nie chce psuc Wam projekcji. Byc moze komus to nie bedzie przeszkadzalo w sledzeniu historii "Pazura Jaguara", lecz mnie to irytowalo.
Mam jednak nadzieje, ze film odniesie sukces gdyz na to w pelni zasluguje. Brawa widzow po seansie swiadcza o bardzo dobrym przyjeciu przez amerykanska publicznosc. Jak film poradzi sobie w box-office przekonamy sie wkrotce.

ocenił(a) film na 9
brastek

w piątek film gibsona zarobil w stanach niecale 5 milionow dolarow wiec raczej nie bedzie zadnego sukcesu.