Mimo wszystko naprawde fajny film,z ciekawa fabułą,jak juz wczesniej wspominalem pewnie byloby jeszcze duzo lepiej gdyby budzet bylby z 5 razy wiekszy,mogliby nakrecic 2 czesc bo film nie konczy sie jakims wyjasnieniem calej sytuacji i na koncu pokazana jest jakby zapowiedz 2 czesci chodz po takich komentarzach w wiekszosci negatywnych pewnie 2 czesci nie bedzie a szkoda.
No niestety :(. My Polacy to myślimy tak płytko. Zamiast wspierać polskie kino to my je krytykujemy, przecież takimi komentarzami zniechęcamy filmowców do dalszej pracy. Tak od razu hitu nie zrobimy potrzeba pracy.
Głupie myślenie. Co mamy lizać wszystkich polskich twórców po tyłku? Jak ktoś nie robi dobrego filmu to nic dziwnego, że ów film jest skrytykowany. Poza tym krytyka właśnie pozwala się twórcom rozwijać, znaleźć błędy i dążyć do ich poprawienia przy następnych produkcjach. Konstruktywna krytyka jest potrzebna.
Problem polega na tym, że ten film jest pod względem fabuły również fatalny... gdyby fabuła przynajmniej
ciekawa była, a tutaj nie ma niestety nic... film jest po prostu kiepski...ja naprawdę chciałbym aby w polskim
kinie powstawały filmy SF, fantasy czy horrory, ale żeby były to dobre filmy na poziomie światowym... Twórcy
nie powinni się zatem zniechęcac tylko wziąść za siebie i zrobić podreperować swój warsztat.
Tu nie chodzi o budżet. Tu własnie pomysł jest beznadziejny. Obejrzyj sobie niezalezną produkcje "Dla ciebie i ognia" - zobaczysz co to znaczy ciekawa fabuła.
Twórcy obejrzeli parę horrów, Mroczne Widmo, Star Gate, pograli w Quake i Aliena, po czym postanowili zrobić film... żałosne
Prawda jest taka, że umiejętnie konstruując fabułę można stworzyć świetny film i w domowych warunkach. Taki Dr Horrible jest garażową produkcją zrobioną, bo paru znanym osobom się nudziło bo względu na strajk scenarzystów nie mieli co robić. I co? film ten zdobył ogromną popularność.
Polowanie na Goluma, zrodzony z nadziei, George Lucas in love, Zemsta staszka, Stars in black. To tylko kilka z niskobudżetowych filmów, które bronią się fabułą, pomysłem.
Na Pyrkonie widziałem niskobudżetowy film steampunkowy Bal utracony. Pomimo niskiego budżetu to był bardzo fajny film, bo był stworzony pod możliwość jego realizacji i miał ciekawy pomysł.
Kaszan straszny, a budgetu podobno wcale takiego małego nie miał.
Polak potrafi ale zp.....
nie wiem jaki mial budzet ale raczej tworcy nie wydali go z glowa
efekty sa raczej umowne, wiekszosc aktorow w tym filmie pewnie zgodzilaby sie za minimalna stawke krajowa zagrac
co do krytyki to dla mnie film jest fatalny i nie bede twierdzil, ze jest inaczej zeby tworcow zachecac, zwlaszcza, ze raczej nie popisali sie talentem wiec nie widze powodu zeby ich zachecac, moze lepiej zeby wiekszosc z nich znalazla sobie lepsze zajecie
czysta amatorka bez polotu, widac ze tworcy aspirowali do osiagniecia efektu conajwyzej "znosnego", wyraznie widac, ze chyba niespecjalnie planowali zrobic dobry film
w porownaniu do filmow tromy gdzie czasem jest calkiem niezly ubaw, chociaz budzet efektow to czesto koszt taleza spaghetti, poniewaz czuc u tworcow jakas pasje i zaangazowanie, tutaj jest ogolnie d... zbita, nic takiego tu nie ma, wyrecytowane nudziarstwo oparte na niespecjalnie ciekawym pomysle wykonane fatalnie, tworcy nie pomysleli o tym, ze dobrze by bylo widza jakos wciagnac
tak wogole to zastanawiam sie czy takie tematy z ocenami 10/10 to czy czasem nie zakladane przez ktoregos z tworcow sa;p
Ogólnie, polskie kino jest słabe tu wiadomo że robi się tylko miłosne komedie,dramaty,głupie komedie i seriale o niczym. Jak się patrzy na rosyjskie kino to w głowie się nie mieście jakie dobre filmy tam robią robią ! a SF to już KOSMOS, jak zobaczyłem Paragraf albo Przenicowany świat to w z podziwu nie mogłem wyjść jakich dobrych reżyserów i aktorów mają.