Ocena jest niska bo ludzie chyba boją się takiej wiedzy i nie chcą wierzyć..Nie mówię tu
bynajmniej o tym ze kaseta jest w 100% prawdziwa bo na to nikt nie ma dowodów a
sam film jest dość stary ale naprawdę bardzo dobry..nasuwa się wiele pytań ale
inteligenty z bożej łaski i niedowiarki zawsze krzykną "nie ma nic jesteśmy sami" i to
całe argumenty
naprawdę całe wieki chcecie wierzyć w pana z siwą brodą siedzącego na chmurce i
widzącego wszystko i wszystkich?? no to ja się nie dziwię że w oczach innych cywilizacji
jesteśmy tak ciemni skoro do tej pory mamy wielki kontynent na którym technologia i
cywilizacja dla ludzi jest prawie nie dostępna (AFRYKA) nie chodzi przecież o to żeby
wierzyć we wszystko ale dopuścić przynajmniej myśl ze tak samo jak my wcześniej czy
później gdzieś we wszech świecie rozwija czy rozwijała się cywilizacja /cywilizacje..teraz
jestem skłony w 90% powiedzieć że nie możliwe jest by ziemia byla tą jedyną..tym
bardziej że obce cywilizacje ciągle nas odwiedzają i nie kryją się z tym..latają ukazują
się.być może są tu od dawna..kiedy pomagali człowiekowi budować piramidy dawali
wskazówki,majów uczyli wiedzy,zostawili po sobie coś w postaci budowli,wielkiego
kanionu i hieroglifach w świątyniach i piramidach..Dlatego nie uważam by było to nie
realne a wracając do samego nagrania..sądzę ze amerykanie jako nie mądry naród
robi coś głupiego strach im powierzyć taką wiedzę i pełną władze..dokument jest
bardzo dobry sam "viktor" sprawia wrażenie zdenerwowanego,przestraszonego i kogoś
kto nie chce wgl rozmawiać..wyjaśnia wszystko w inteligentny i dla mnie zrozumiały
sposób..nie jest to pod jarany gość który pokazuje twarz robi piękne miny i mówi z
fascynacją i gracją..u Viktora są widoczne bodźce które właśnie odpowiadają za strach i
zdenerwowanie..stawiając sie w jego sytuacji myślę ze zachował bym się
identycznie..przekonywujący jest też fakt jak mówi o swojej śmierci o tym że gdy umrze
w nie wyjaśniony sposób to ludzie dowiedzą się o tym i to jak mówi że rząd dobrze wie
ze nie mogą go od tak zabić..zresztą po co?? i tak wszystko powiedział nie zatrzymają
tego a zabijając go tylko pogorszą sprawę i swoją wiarygodność dlatego ludzie który
mówią ze z AREA 51 nic nie dla rady się wynieść i nikt nie ma na szans na ujawnienie
czegoś tajnego chyba się mylą..w tajnych bazach też pracują ludzie każdy może się
pomylić zapomnieć czy zdekoncentrować..
hmm a sam materiał..jeżeli to jakiś cudem podróbka to genialna..ale mało
prawdopodobne ze to nie prawdziwe nawet jeśli dwóch gości mówiło ze ruchy są
"kukiełkowe"..otóż jak mówią w dokumencie istoty te mają szyję inną niż człowiek
bardziej odchyloną do tyłu i ciężko im wyprostować głowę dlatego można jakoś te
dziwne kiwanie głową wytłumaczyć..zresztą sama pomysłowość..że jest ciemno to
wiadomo...po to by nie było za dużo widać i żeby nie wpaść ale po co obcy za szybą??po
co lekarze świecą mu też po ciele gdzie widać chude ręce ciało i szuje itd..?
a właśnie to że jest ciemno można wytłumaczyć tym ze mieszkają one na planecie nie
wiem moze z dwoma słońcami może blisko słońca przez to ewolucyjnie na ich
powiekach pojawiły się czarne soczewki i przez to nie lubią światła albo nie mogą w
nim przebywać..teorii jest dużo tak samo jak pytań dla mnie nawet jeśli nagranie nie
jest prawdziwe a podejrzewam ze jest to obce cywilizację NA PEWNO istnieją..
myślenie że ziemia to ta jedyna jest nie dorzeczne..człowiek dopiero wykonał lot na
własny księżyc więc ludzie praktycznie nie mają pojęcia co jest dalej..wiemy tyle co nic a
nagrania z wypraw NASA które jeden człowiek odczytywał za pomocą satelity i w prosty
sposób nagrywał widać masę latających Obiektów to chyba kosmos tętni życiem i jest
to świetnie ukrywane ale nagrania sekcji zwłok wywiad z obcym i miliony nagrań
obiektów i zeznania milionów ludzi i świadków na ziemi ..ludzi znanych i nie znanych
mądrych i głupich..coś powinny znaczyć..ale dlaczego rząd ameryki to ukrywa??a może
wiedza inne kraje nie tylko ameryka??powodów może być wiele
-Wiedzą że ludzie nie są na to gotowi..ilu jest takich ze krzyczą "FAKE" a w razie kontaktu
zaczeli by panikować i wsadzać sobie nóż w brzuch
-Boją się reakcji ludzi i zachwiania religiami na całym świecie
-wiedza coś co spowodowało by wielką panikę wśród nas
-chodzi jak zwykle o pieniądze i władze i mając nową technologię nie chcą dopuścić by
weszły w masowy produkt i inne kraje przy tym się wzmacniały i bogacili,zachłanni
Amerykanie sa i to wiemy nie od dziś..mają wiele spisków..wiele ukrywają więc
dlaczego nie kryć największego odkrycia w historii ludzkości??ale jak wiemy ludzie sa
różni i zdarzają sie tacy którzy pragną
-Sławy
-pieniędzy
-uświadomienia innych
i kradną taśmy dają anonimowe wywiady itd itd
najgorszą z opcji była by ta która mówi o tym ze po prostu istoty które są ewolucyjnie
lata świetlne przed nami i mają rozwinięte umysły do stopnia telepatii,czytania w nich
czy manipulowania obróciły sobie w okół palca kilku przygłupich amerykanów i robią tu
co chcą..badają porywają biorą co chcą itd..skoro są wstanie tu przylecieć to są bez
wątpienia od nas inteligentniejsi więc człowiek do dla nich być może coś w rodzaju
małpy..ludzie zwierzęta również badają i się nimi interesują ;)
możliwe że nie kto inny jak oni zasiali życie na ziemi i od tysięcy lat nas obserwują i
pomagają nam..sa tak zwanymi "bogami" i tego boją się ujawnić amerykanie..
ale wracając do rzeczywistości zanim ktoś zechce mnie wyśmiać prosze o
poczytanie,pooglądanie na ten temat i rozważenie wszystkich opcji :)
"Ocena jest niska bo ludzie chyba boją się takiej wiedzy i nie chcą wierzyć." - film ocenia się za wykonanie, a nie za prawdziwość. Produkcji nie ocenia się ze względu na odczucia, ale na to, co stworzył reżyser. Ten utwór to dokument. Moim zdaniem słaby.
Zresztą wydaje mi się, że opowiada o "fejku". Sam właściciel taśm to potwierdził. Oczywiście można doszukiwać się głębszego sensu i spisku, ale nie wiem po co.
Fakt, że na pewno istnieje gdzieś w kosmosie inne życie. Fakt, że gdzieś mogą istnieć stworzenia inteligentniejsze od nas - nawet bardzo prawdopodobny..., jednak nie sądzę, żeby ten film był prawdziwy. Jest raczej przykładem na fascynacje obcymi cywilizacjami i pragnienie dotarcia do nich. Zresztą proponuję zapoznać się z historią UFO i obcych. Skąd ich wizerunek się wziął, dlaczego są tak postrzegani, a nie inaczej itd.
Choć:
Bardzo ciekawą rzeczą jest fakt, że kult ufo narodził się/znacząco nasilił w latach ubiegłego wieku. Jednak należy zwrócić uwagę, że już wcześniej musiano obserwować różne dziwne obiekty. Teraz tłumaczy się je "to był samolot", "to balon meteorologiczny". Nie twierdzę, że jest inaczej. Jednak dobrze jest zauważyć, iż na obrazach zarówno sprzed naszej ery, jak i różnych epok ubiegłego tysiąclecia, na zachowanych z tamtych okresów obrazach, malarze żyjący na przestrzeni wielu lat, w zupełnie innych rejonach świata, umieszczali na swoich dziełach dziwne obiekty kształtem przypominające dzisiejsze znane wszystkim "
Oczywiście dużo z obrazów zostało poddanych ocenie ekspertów i wątpliwości zostały rozwiane, ale są dzieła sztuki na których do dzisiaj nie wiadomo, co zostało przedstawione.