Arktyczny podmuch

Arctic Blast
2010
4,5 5,0 tys. ocen
4,5 10 1 5010
Arktyczny podmuch
powrót do forum filmu Arktyczny podmuch

Zastanawiałam się chwilę - dać 4 gwiazki (ujdzie), czy 5 (średni).

Film słabiutki, ale porównuję go do innych tego typu produkcji nadawanych w czwartki na
TVNie. W porównaniu do filmu o straszliwych upałach i suszy oraz do tornada w Nowym
Jorku, 'Arktyczny Podmuch' zasługuje zdecydowanie na wyższą ocenę :)

Nie ważne, czy film to bzdura - fakt, efekty specjalne mogłyby być lepsze, ale nie oczekuję
'Matrixa' po niskobudżetówce, jak to ktoś wcześniej ładniej porównał. Gra aktorska i cała
fabuła o niebo lepsza od dwóch wymienionych parę linijek wyżej produkcji, a więc
zasłużona i naprawdę MOCNA czwóra.

Do dobaczenia za tydzień, podejrzewam że na tym TVN nie skończy... :D

ocenił(a) film na 2
kas71

Lepszy od Nowego Jorku, ale i tak często powiewało kiczem. Nie ma co się rozpisywać, poprzednicy wyręczyli ;)
Progres jest mimo wszystko, 3/10. Do zobaczenia za tydzień ! Może w końcu ujrzę w tej stacji godny film katastroficzny.

brk91

Podejrzewam, że nie w czwartek, ale liczę, że TVN nie zawiedzie :D

Dobranoc wszystkim :)

ocenił(a) film na 2
kas71

Za tydzień o tej porze leci jakiś Kod Karola Wielkiego... Beznadzieja ;) Skończył im się repertuar kina katastroficznego pewnie... heh

ocenił(a) film na 5
brk91

ja czekam na Armageddon:), chyba że już był..... Lubię kino katastroficzne, ale niestety nie przebrnęłam ani przez Podmuch ani przez Tornado w NY

ocenił(a) film na 2
narcyz_1

Dzisiaj na TVN o 20 King Kong, ale najbardziej czekam na Rój o 22:55 na TCM. Nie ukrywam, że szczególnie od tej drugiej pozycji oczekuję wielkiego kina katastroficznego ;)

brk91

Rój (o pszczołach, tak?) jest super, jeśli to ten Rój, o którym myślę. Stara wersja, z takim niebieskookim blondynem w roli głównej, nie pamiętam nazwiska... Natomiast Armageddon jest świetny, pomimo wielu niedociągnięć, i nie wkładałabym go do jednej szufladki z Rojem i tymi pseudofilmami, które ostatnio w czwartki puszcza nam TVN... ;)

ocenił(a) film na 2
kas71

Dokładnie tak. Będę musiał na necie obejrzeć, bo byłem padnięty o tej godzinie i wytrwałem 30 minut filmu. Zmęczenie wzięło górę. Mam cel obejrzeć wszystkie filmy katastroficzne jakie tylko są dostępne do zdobycia, począwszy od lat 30' kiedy ten gatunek tak naprawdę się rodził ;) Także kiedyś szerszą notkę na blogu będę musiał naskrobać, oczywiście jeśli zrealizuję swój wygórowany cel. Tak naprawdę powstało dużo filmów katastroficznych, tylko są one mało znane.

ocenił(a) film na 5
kas71

Armageddon czy Arktyczny podmuch tom ten sam gatunek, więc moim zdaniem jak najbardziej wskazane żeby porównywać. Chyba odszyfrowałam jaka jest idea tvn-u z tymi filmami. Pokazują filmy katastroficzne w kolejności od najgorszego, więc czekam co będzie na końcu;)

narcyz_1

Ten sam gatunek, ale Armageddon jest o dwie klasy wyżej. Minimum! :D
Ale z tym, że filmy emitują od najgorszego możesz mieć rację. Czekamy :D