Zastanawiałam się chwilę - dać 4 gwiazki (ujdzie), czy 5 (średni).
Film słabiutki, ale porównuję go do innych tego typu produkcji nadawanych w czwartki na
TVNie. W porównaniu do filmu o straszliwych upałach i suszy oraz do tornada w Nowym
Jorku, 'Arktyczny Podmuch' zasługuje zdecydowanie na wyższą ocenę :)
Nie ważne, czy film to bzdura - fakt, efekty specjalne mogłyby być lepsze, ale nie oczekuję
'Matrixa' po niskobudżetówce, jak to ktoś wcześniej ładniej porównał. Gra aktorska i cała
fabuła o niebo lepsza od dwóch wymienionych parę linijek wyżej produkcji, a więc
zasłużona i naprawdę MOCNA czwóra.
Do dobaczenia za tydzień, podejrzewam że na tym TVN nie skończy... :D
Lepszy od Nowego Jorku, ale i tak często powiewało kiczem. Nie ma co się rozpisywać, poprzednicy wyręczyli ;)
Progres jest mimo wszystko, 3/10. Do zobaczenia za tydzień ! Może w końcu ujrzę w tej stacji godny film katastroficzny.
Za tydzień o tej porze leci jakiś Kod Karola Wielkiego... Beznadzieja ;) Skończył im się repertuar kina katastroficznego pewnie... heh
ja czekam na Armageddon:), chyba że już był..... Lubię kino katastroficzne, ale niestety nie przebrnęłam ani przez Podmuch ani przez Tornado w NY
Dzisiaj na TVN o 20 King Kong, ale najbardziej czekam na Rój o 22:55 na TCM. Nie ukrywam, że szczególnie od tej drugiej pozycji oczekuję wielkiego kina katastroficznego ;)
Rój (o pszczołach, tak?) jest super, jeśli to ten Rój, o którym myślę. Stara wersja, z takim niebieskookim blondynem w roli głównej, nie pamiętam nazwiska... Natomiast Armageddon jest świetny, pomimo wielu niedociągnięć, i nie wkładałabym go do jednej szufladki z Rojem i tymi pseudofilmami, które ostatnio w czwartki puszcza nam TVN... ;)
Dokładnie tak. Będę musiał na necie obejrzeć, bo byłem padnięty o tej godzinie i wytrwałem 30 minut filmu. Zmęczenie wzięło górę. Mam cel obejrzeć wszystkie filmy katastroficzne jakie tylko są dostępne do zdobycia, począwszy od lat 30' kiedy ten gatunek tak naprawdę się rodził ;) Także kiedyś szerszą notkę na blogu będę musiał naskrobać, oczywiście jeśli zrealizuję swój wygórowany cel. Tak naprawdę powstało dużo filmów katastroficznych, tylko są one mało znane.
Armageddon czy Arktyczny podmuch tom ten sam gatunek, więc moim zdaniem jak najbardziej wskazane żeby porównywać. Chyba odszyfrowałam jaka jest idea tvn-u z tymi filmami. Pokazują filmy katastroficzne w kolejności od najgorszego, więc czekam co będzie na końcu;)