7,4 257 tys. ocen
7,4 10 1 257181
5,8 52 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

ocenił(a) film na 10

Na żadnym filmie się tak nie wzruszyłem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Przecier77

to ty chyba filmów nie oglądasz

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Może bez przesady. Fakt, "Armageddon" jest przykładem typowej amerykańskiej produkcji pokazującej jaka to Ameryka wspaniała i odważna. Mimo to lubię ten film, żeby nie powiedzieć, iż to jeden z moich ulubionych. Po części może dlatego, że większość piosenek (jak i tą w czasie napisów końcowych) śpiewa mój ulubiony zespół, ale nie tylko. Po prostu ten film mimo prostych tekstów, tak przewidywalnej fabuły, ma w sobie coś takiego, że mógłbym oglądać go z wciśniętym ciągle przyciskiem REPEAT i wzruszałbym się przy każdym seansie. Kto nie oglądał, niech obejrzy, może się nie spodoba, a może akurat stanie się częścią domowej filmoteki. Polecam serdecznie.

ocenił(a) film na 10
Przecier77

Ja zawsze rycze na końcu, kiedy Liv gada przez te wielkie telewizory z Brucem i zaczyna lecieć piosenka Aerosmith. Normalnie nie moge przestać. Pozdro :)

ocenił(a) film na 10
debcia__93

a no, jak dotykają się dłońmi przez ekran. ryczę strasznie za każdym razem.

fakt, działa na mnie amerykańska tandeta (a raczej na moje gruczoły łzowe). w każdym razie, wydaje mi się, że to nie z tego powody film mnie tak urzekł i doprowadził do wzruszenia. Pozdrawiam.