PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255991
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

"Armageddon" ciągnie się jak flaki z olejem.Nie ubliżając flakom.W filmie jest mnóstwo bzdur,takich jak:

1.OGIEŃ W KOSMOSIE?!!!
2.Zatrudnianie górników zamiast profesjonalnych astronautów
3.Pokazanie rosyjskiego astronauty jako pijaka jadącego na-czym-tylko-się-da
4.Sam fakt przeżycia katastrofy KOSMICZNEJ to mistrzostwo.No słowo daję,skoro na Ziemi katastrofy lotnicze kończą się najczęściej śmiercią wszystkich pasażerów,to czemu w Kosmosie miałoby być inaczej?A,no tak,zapomniałem,że przecież na statku był główny bohater!Przecież nikt prócz głównego bohatera i jego kolegów nie przeżywa katastrof!Chyba że byłby to...

CHUCK NORRIS!

5.Już nie mówię o tym,że zamiast marnować czas na wiercenie,mogli po prostu zrzucić bomby do tego ogromnego kanionu!

ocenił(a) film na 10
jporuba

1. Gdzie ty widzisz ogień w kosmosie? Był jedynie w pomieszczeniach.
2. Było to wytłumaczone w filmie.
3. To twoja opinia.
4. Na tym polega film. FIKCJA. Rozdziel to od rzeczywistości.
5. Po raz kolejny podkreślasz swoją głupotę. BYŁO WYJAŚNIONE W FILMIE. W kosmosie cała energia "ucieka" tam gdzie ma najłatwiej czyli w próżnie. Nie spenetrowała by skały.

jporuba

1. To jest film
2. To jest film
3. To jest film
4. To jest filmDlaczego w superprodukcji Klan mamy akcje w jednym pokoju?
5. ...

Dlaczego w superprodukcji Klan mamy akcje w jednym pokoju?

jporuba

ARMAGEDDON WYMIATA!
awwwwww
kocham ten film :)))))

użytkownik usunięty
jporuba

Racja, jeden wielki NONSENS - ogień w kosmosie (był pokazany w scenie dysz rakietowych), dźwięk w kosmosie, i najlepsze:
JAKIM URWA CUDEM statek kosmiczny, u którego normalnie wystarczy JEDNA niedokręcona śrubka by implodował, jest w stanie przetrwać zderzenie z czymkolwiek. Jeżeli kawałek kosmicznego śmiecia o średnicy kilku cm to śmiertelne zagrożenie dla każdego promu, to jakim urwa cudem jest on w stanie zaryć dziobem w lecącą asteroidę, załoga przeżyje i będzie jeszcze na tyle sprawny, że ponownie wystartuje.( mimo że stracił ze 100kg części po drodze)... Nie wspomnę o hektolitrach patosu i hamerykanizmu. 2/10

ocenił(a) film na 8
jporuba

1 jesteś głupi i wybrożasz sobie dziwne rzeczy idź się zbadaj na schizofrenię
2 To oczywiste kierowali astronauci ale wiercili górnicy bokto miał wiercić?
3 Gdzie ty widziałeś żeby był pijakiem kolejny objaw schizofreni
4 To jest film każdy może przeżyć nawet upadek z samolotu bez spadochronu
5 Bo bomba musiała być umieszczona wewnątrz asteroidy a nie na konkretnej głębokości czy widziałeś żeby w jakimś filmie kładli bombe na samochód?

Podsumowując film jest bardzo dobry i wciągający a muzyka jest zajebista a co do ciebie idź sięprzebadać

zolnierz1234

Widzę,że moja opinia spełnia swoją rolę trollowania :)
Doprowadziłem już jednego fanatyka Armagedonu do hamerykańskyej pasji.
1.Obejrzałbym ten film razem z tobą,ale nie wiem,gdzie mieszkasz,a poza tym wkurzałbyś się przy wytykaniu błędów
2.Astronauci mogli wiercić.Wystarczyłoby trochę przeszkolenia.
3.Wiesz czym jest schizofrenia?
4.Nie interesuje mnie dowód pt. "To jest film".
5.Znowu zaczynasz o filmach.Gdyby bomba była wystarczająco silna,wysadziłaby samochód nawet bez umieszczania jej w środku.
Lecz się,dzieciaku.

jporuba

No trollowanie idzie Ci jak z nut. Co do Twoich zarzutów to proponuję sprawdzić punkt nr. 5 w taki sam sposób jak zostało to przedstawione w filmie ( czyli numer z petardą ). Efekt będzie podwójny:
1)przekonasz się że mieli rację
2) z jedną sprawną ręką będzie Ci trudniej trollować :)

Co do punktów 1-4 to powyżej co niektórzy próbowali Ci tłumaczyć, co osobiście uważam za głupotę bo to nie jest film DOKUMENTALNY, ani nawet oparty na faktach (jak np. Apollo 13 ). To jest tania rozrywka na zimowy wieczór do obejrzenia z butelką piwa bez wnikania w detale. I jako rozrywka sprawdza się znakomicie (no może prawie znakomicie). Oglądałem to już kilka razy i idę w zakład o grubą kasę że znalazłbym w tym filmie więcej absurdów niż Ty...

geniusm

Sprawdzałem punkt nr 5,ale nic mi się nie stało.Obejrzałem w telewizji.
"co niektórzy próbowali Ci tłumaczyć, co osobiście uważam za głupotę bo to nie jest film DOKUMENTALNY, ani nawet oparty na faktach " - majstersztyk :)

jporuba

To w końcu sprawdzałeś czy widziałeś w telewizji?
Za "chłopoka" wywaliłem w powietrze setki jeśli nie tysiące petard. Nie takie rzeczy się rozsadzało.
Oczywiście mowa tu o normalnych petardach a nie "piratkach" z odpustu za 5 groszy ( chociaż i te miały kopa ).

geniusm

Haha,raz jak sie wsadziło kijek w ziemię,to powstało coś na kształt grzyba atomowego :D

ocenił(a) film na 10
jporuba

O stary,przeholowałeś.To nieładnie,że astronautę obrażasz,a jak twój tekst wyśle ktoś do rosyjskiego rządu?
Ok,dość delikatnych słów!
XXXXXXXX XXXX XXXXXXXXX XXXXX XXXXXXXXX XXXXXXX XXXX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odszyfrowywać nie będę ale:
ODWAL SIĘ OD NAJBARDZIEJ NIESAMOWITEGO FILMU WRZECHCZASÓW PACHOŁKU!

Kto miał wiercić ,jak nie górnicy?!Czy po miesiącach spędzonych w niszy,nie byłbyś lekko zdziwaczały?!Wiesz,że ustawienie dynamitu nie jest takie proste?!

Cho-Hi-Gang

Wiercić mogą maszyny,przepraszam bardzo :) Nie wiem,jak to jest być w NISZY,więc nie odpowiem na twoje drugie pytanie.

PS.Czy naprawdę myślisz,że oni chcieli wysadzić asteroidę dynamitem?

ocenił(a) film na 10
jporuba

Przepraszam,mój błąd,chciałam napisać odpowiednim ładunkiem ,ale się śpieszyłam.Jak niby masz zamiar przetranspotrować te maszyny?A jakby się popsuły?

Cho-Hi-Gang

Takim samym sposobem,jak astronautów.A nawet lepiej-o wiele mniejszą sondą.Jakby się zepsuły,to żal do nich mógł by mieć jedynie producent,w przeciwieństwie do ludzi.W takim wypadku walnęliby atomówą bezpośrednio.

ocenił(a) film na 10
jporuba

Mówili o bombie atomowej w filmie,ale wykluczyli to.Oglądałeś czy nie?

Cho-Hi-Gang

Wykluczyli to na rzecz wywiercenia dziury w asteroidzie.

ocenił(a) film na 10
jporuba

Bo to był rozsądniejszy pomysł.