PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3933}

Armia ciemności

Army of Darkness
1992
7,2 31 tys. ocen
7,2 10 1 30845
7,2 27 krytyków
Armia ciemności
powrót do forum filmu Armia ciemności
ocenił(a) film na 9
Void

Klasyk:)

ocenił(a) film na 10
NastyMosquito

I do tego była to wersja reżyserska, brawo dla ale kino :)
http://film.org.pl/dir_cut/army_of_darkness.html

ocenił(a) film na 7
Void

Poszukuję dokładnie takiej wersji na DVD lub Blu ale niestety w naszym kraju wydali tylko wersję producencką. :-( Reżyserską mam jeszcze tylko na VHS ale kiepska jakość chociaż najlepsze tłumaczenie XD

ocenił(a) film na 10
JackNapierr

Dostaniesz, ale zagraniczne wydanie bez polskich napisów i lektora...

ocenił(a) film na 10
JackNapierr

Dodam tylko taką mała ciekawostkę, że ostatnio ukazała się pierwsza część Evil Dead (1981) w wersji na Blu, nie było by w tym nic dziwnego ale jest to wydanie zagraniczne na którym znajduje się polski lektor :)

ocenił(a) film na 7
Void

Masakra co robią polscy dystrybutorzy. Albo dostajemy ochłapy w postaci nędznie wydanej kopii bez dodatków i to za większe pieniądze niż na zachodzie, albo nie dostajemy NIC. ŻAL zarazem wielu klasyków, jak chociażby Willowa 1988, Punishera 1989. Przykładem też jest ostatnio wydane Star Wars na Blu wykastrowane z najlepszego dźwięku, i z błędem ortograficznym na opakowaniu. (Na szczęście mam wydanie DVD 4-dyskowe.) Nic dziwnego ze z 500 zł za zestaw cena spadła do 150. Ale i tak nikt tego nie kupuje i prawidłowo. ;-)
A naprawdę się da, ostatnio wyhaczyłem za 10zł 2 dyskowe DVD Robocopa 1987 z dwiema wersjami filmu i masą dodatków. naprawdę warto jeszcze inwestować w filmy z czasów gdy Verhoeven był w stanie nakręcić "po swojemu" a kochani producenci nie wykastrowali dzieła, bo "Film ma zarabiać". Dziś nie powstały by takie filmy jak Nagi Instynkt 1992. Dlatego uwielbiam tamte czasy :-)

ocenił(a) film na 10
JackNapierr

Dokładnie jak patrzę na polskie wydania dvd to jakaś zgroza normalnie, lepiej nie mogłeś tego ująć, mam zakupionych parę wydań zagranicznych dvd i te w odróżnieniu od polskich to niebo a ziemia. Nie wspomnę już o tym że niektóre filmy w ogóle nie zostały wydane na rynku polskim, np taki Evil Dead 2 i Army of Darkness zostały wydane u nas ale już pierwsza część nie ujrzała światła dziennego i chyba już się na to nie zaniesie, dlatego nie czekając i nie łudząc się że to kiedykolwiek nastąpi zakupiłem sobie zagraniczne, limitowane wydanie w postaci księgi zmarłych, trochę mnie to kosztowało ale było warto :-) . Co do Robocopa ja też mam polskie wydanie z dwiema wersjami filmu ale na jednej płytce bez dodatków, wyszło u nas w ogóle dwupłytowe wydanie ?

ocenił(a) film na 7
Void

Mam dokładnie to wydanie
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/8040
2 płyty, na obu płytach są dodatki, a co do Evil Dead to Ci zazdroszczę ja byłem zmuszony i to kilka lat temu ściągnąć bardzo kiepską kopię tej części :-/, pozostałe mam oczywiście oryginalne :-). Szkoda mi tylko wersji reżyserskiej Armii Ciemności bo mam tylko producencką, a jak pokazało Ale kino plus jak się chce to się da :-)

ocenił(a) film na 10
JackNapierr

Fakt masz rację moje wydanie również zawiera dodatki, ależ gafę strzeliłem, ale to dlatego że od dawien dawna nie sięgałem po ten film, aż do dziś by zerknąć na opakowanie i faktycznie sprawdzić czy znajdują się na nim bonusy :) . Moje wydanie wydanie wygląda tak: http://oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&pid=3969&phrase=robocop&searchtype=1&att rid=&cid=0&pricemax=&p= dodam że kilka lat temu zakupywałem je, wtedy jeszcze nie było tego wydania, które Ty posiadasz....

ps jak się chce to się wszystko da, co jakiś czas widuję filmy w tv, które w ogóle nie ujrzały światła dziennego na polskim rynku dvd...wystarczyłoby trochę chęci, ale dystrybutorom polskim się nie chce

Void

Teraz też leci, właśnie skończyłem oglądać, zajebisty film.