CHyba nigdy nie puszczali Evil Deada w TV. Wrescie obejze to z lektorem:D Cudoooownie...Zanczy sie "Groove"!!!
Kiedyś puszczali i to właśnie na jedynce! Obejrzę i nagram nawet, bo mam jak do tej pory tylko z napoisami na divxie.
To jeszcze Oczy Szeroko Zamkniete byly wyjatkiem. Kiedys na TVN puscili z napisami. Moze dystrybutor ma takie zastrzezenie, zeby puszczac filmy Kurbicka z napisami...
bo Kubrick po obejrzeniu jakiegoś tam swojego filmu zdubbingowanego w innym języku przeraził się co oni z tego zrobili i zastrzegł sobie prawo żeby jego filmy w krajach nieanglojęzycznych puszczano tylko i wyłącznie z napisami.
ciekawe którą wersje puszczą, mam nadzieje ze nie ta ze sklepem tylko ze śmietnikiem :)
i nagrajcie bo tez mam tylko z napisami
jak narazie to puszczają krótszą :)
teraz pytanie czy ze zniszczonym miastem czy ze sklepem ;) przekonamy sie za pół godziny
No tak myślałem, ze puszcza wersje dłuższa bo pewnie kupili dawniej od tego samego dystrybutora co wprowadził film u nas na VHS czyli od firmy VIM a na kasecie wideo była wersja reżyserska. Ale ogólnie i tak fajnie, że TVP puściła ten film żadna z części Evil Dead nie leciała na TVP już chyba ponad 10 lat. Chociaż chciałbym kiedyś obejrzeć wersje z drugim zakończeniem, której nigdy nie miałem okazji obejrzeć a jedynie przeczytać w internecie.
Moze sprobuj poszukac na Youtube? Polskie wydanie DVD ma to zakonczenie, jak Ci bardzo zalezy, a nie znajdziesz na YouTube to idz do wypozyczalni ;). Ale to director's cut jest zdecydowanie lepsze.
No na DVD niby jest to inne zakończenie ale chyba jest to DVD tylko z napisami (jak mi wiadomo) a wiec to troszkę nie w moim stylu :)