PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502972}
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16215
6,0 3 krytyków
Arthur
powrót do forum filmu Arthur

Niestety nie mam daru zebrania slow w krotkie zdania.
Opisze wiec po swojemu:
Podchodzilem do filmu kilka razy. Nie bylem ani przekonany glownym aktorem ani historyjka.
Zostalem mile zaskoczony perspektywa nakrecenia filmu. Nie przypominam sobie abym widzial wczesniej komedie pod tym katem widzenia. Podobne widzialem ale nie spodobaly mi sie tak jak ten. Film jest nie doceniony.
Mysle ze z uplywem czasu ocena zacznie rosnác.

gregaw

przed obejrzeniem filmu też myśłałam, że będzie to kolejna durna historyjka o bogatym, rozpieszczonym człowieczku, który w końcu zrozumie, że pieniądze to nie wszystko. Pomyliłam się.
Cały film miał taki magiczny klimat, bajkowy. Nie raziło mnie to, że jest przewidywalny, zresztą nie zawsze filmach o to chodzi. Poza tym aktorzy dobrze dobrani i Russell pasował idealnie do tej roli, nie spodziewałam się, że tak dobrze sobie poradzi.
Mam nadzieje, że film zostanie doceniony.

actress_filmweb

Oooo a te świecące planety nad jego lewitującym łóżkiem są świetne, też bym takie chciała

ocenił(a) film na 8
gregaw

Popieram w zupełności. Jak widzę niektóre opinię na filmwebie to się zastanawiam jak można nie polubić tego filmu...? I jeszcze lepiej - jak można go nazwać nie śmiesznym? Tu chyba się tyczy mały iloraz osób. I to nie ma obrazić tylko stwierdzić fakt, że w filmie było pełno zabawnych momentów i racja niektóre były głupie, ale dużo było też na dobrym poziomie, co sprawiło, że film ma świetne wyczucie humoru. ;) Nawet jak ktoś nie lubi Branda lub widział oryginał to musi docenić ten film.

użytkownik usunięty
gregaw

Naprawdę dobry film, na początku również nie podchodziłem do niego z jakimś entuzjazmem, ale minuta po minucie stawał się coraz lepszy i muszę to przyznać - nie żałuję w ogóle tego seansu, zresztą do tej pozycji wracałem jeszcze kilka razy.