Film dosyć dobry. Szkoda że ma tak niską ocenę, jest to widocznie efekt ulokowania filmu w kategorii Horror, Komedia i postrzegania go przez widzów jako horror a przecież film nie ma klimatu typowego dla horrorów. To jest tylko i wyłącznie komedia, ewentualnie czarna komedia bo troszkę nią "zalatuje" i wypada w niej dosyć dobrze. Jest fabuła, humor, troszkę akcji no i efekty bo pająki zrobione są całkiem całkiem jak na rok 2002! Film oceniam na 7/10
Jak dla mnie film to parodia horrorów i filmów o potworach. Ogólnie nieźle się na nim uśmiałem. Niestety więksośc nie zauważyła, że film był zrobiony dla jaj.
film nie był śmieszny, raczej "lekki". osobiście uważam że jest słaby, ale z sentymentu- oglądałem go jeszcze jako 13 latek - po prostu go lubię ;)
O, archeolodzy odkopali moją wypowiedź:)
Każdy ma różne poczucie humoru, mnie akurat ten film rozśmieszył, aczkolwiek rozumiem, że dla kogoś może być nieśmieszny.
5/10 bo jako parodia sprawdza się przyzwoicie. Uśmiałem się więcej niż podczas większości obecnych komedii razem wziętych.
brak zrozumienia dla gatunku komedio-horror. to nie jest parodia, ani czarna komedia.
klasyczny przyklad z tego gatunku to evil dead 3 czyli "armia ciemnosci"