Jak dla mnie jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Epicka baśń z uniwersalnym przesłaniem, świetna gra aktorów, szczególnie wyróżnia sie według mnie Hugh Grant, którego do tej pory postrzegałam jako lalusiowatego amanta.
Piękny, bardzo inteligentnie wyreżyserowany obraz, żonglerka gatunkami i montaż pokazują czysty geniusz reżyserów (wielu sie nie zgodzi, ale moim zdaniem warty Oskara). Historie są idealnie ze sobą zgrane, obsadzenie aktorów w poszczególnych rolach i ich charakteryzacja (genialna, kolejny Oskar moim zdaniem) to mistrzostwo idealnie oddające symbolikę i znaczenie każdej z postaci.
Nie każdemu sie spodoba ponieważ wymaga skupienia, a amatorzy filmów sensacyjnych bedą się nudzić, to po prostu specyficzny film. Ja daje 10/10 ponieważ wzbudził we mnie niesłychane emocje.
Film rewelacja, dał bym wyższą note ale coś mnie blokuje..Właśnie takich filmów brakuje, posiada wszystko co powinien posiada,ć nawet humor mnie powalił, efekty, muzyka, dialogi (akcenty), akcja..Naprawde wszystko super..Na ten rok już nie musze sie niczego spodziewać nowego z filmów..