Specjalnie zarejestrowałam się na tej stronie aby polecić wszystkim ten film. Jednoznacznie nie
mogę określić go jako dobry/zły. Jest nieziemski pod wwzględem efektów czy ukazania
wszystkiego i jest świetny pod względem aktorów. Posiada niezwykle efekty i nieprawdopodobne
efekty. Niestety nie miałam okazji przeczytać książki. Jednak z doświadczenia choć bardzo
krótkiego wiem iz jeśli film jest znakomity to książka jest jeszcze lepsza :) i pod koniec dostrzega
się świetne połączenie wątków. To film dla myślących, bo odbiorca musi się wwielu rzeczy
domyślać. Nie da się określić go jako banalny w niczym nie przypominał lzawych historyjek z takim
samym zakończeniem. Polecam.
Szczerze powiedziawszy to strasznie się na tym filmie nudziłem, a trafiłem na niego zupełnie przez przypadek bo miałem iść na Skyfall, ale mniejsza z tym... Byłem pozytywnie nastawiony widząc plakat, na którym widnieje twarz Tom'a Hanks'a. Mimo wszystko film nie podobał mi się kompletnie, mam 17 lat i przesłanie, o którym cały czas mówił mi dziadek (któremu film się bardzo podobał) jakoś do mnie nie trafiło.
w sumie jednak trochę się z tobą zgadzam, bo od razu po wyjściu z kina miałam naprawdę mieszane uczucia w związku z nim. Wiele rzeczy mi sie nie podobało, poza tym byłam chyba pierwszy raz na filmie, o którym wcześniej nie słyszałam, nie wiem, umknął on mojej uwadze i nie czytałam książki przed filmem czego teraz żałuje. Miałam takie same odczucie na widok plakatu :) po dłuższym czasie doszłam do wniosku, że był niebanalny i podobał mi się, choć widziałam lepsze ekranizacje, to na tej aż tak się nie zawiodłam :)
Film dla myślących? W którym momencie, jezeli juz w połowie filmu bądz w 1/3 jego części padają słowa o powtarzalności działań jednostki ludzkiej, to co tu trzeba jeszcze myslec. Strata czasu