Film ambitny, więc osoby, które preferują nie wymagające myślenia komedie raczej skrytyują ten
film, ponieważ nie ogarną o co w nim chodzi. To prawda, jest bardzo skomplikowany, ale chociaż
trwał 3 godziny ten czas upłynął mi bardzo szybko. Nie jest nudny pod żadnym pozorem!!! Koniec
bardzo wzruszający ryczałam przez 15 min. Warto pójść do kina ;)
Mam te same odczucia. Przeczytałam jakiś komentarz że "nuda, zmarnowane 3 godziny". Chyba byliśmy na innym filmie :P Ja siedziałam 3h wbita w fotel, żałowałam że czas nie leci wolniej żeby jeszcze każdą sceną lepiej przeanalizować.
Zrobił na mnie OGROMNE wrażenie.
I chyba po raz pierwszy pójdę drugi raz do kina na ten sam film.
Ja stwierdziłam, że musiałabym to jeszcze raz obejrzeć, z notatnikiem i wszystko sobie notować, ponieważ było straasznie dużo wątków i postaci, a chciałabym zrozumieć ten film jeszcze lepiej. Żeby wiedzieć dokładnie co sie dzieje i o co chodzi
Ja byłem dwa razy w ciągu dwóch dni. Nie dlatego, że nie ogarnąłem filmu, choć przyznam, że ciężko było chwilami wszystko sobie ułożyć. Po prostu film bardzo mi się spodobał :). I w przyszłym tygodniu chętnie potowarzyszę koleżance w kinie i raz jeszcze zobaczę ten obraz ;)
*spoiler*
Mam podobnie, czuje ze im dluzej ogladam sceny tym większy mam niedosyt...
Trailer dziś zmęczyłam 1000x, nie mogę doczekać się ponownego seansu w kinie.
Magiczny film, baaardzo mi się podoba gra Bena Whishaw'a
i wątek z "domem starości" - można by odnieść wrażenie, że jest niepoważny
a ich ucieczka dostarczała nie mniej emocji niż sceny pościgu, unicestwienie plemienia etc :D
Podobne fabułą, jednak nieco bardziej wzniosłe i intymne jest Żródło - polecam :)
Świetny film ze świetną obsadą, świetną muzyką, świetnymi efektami specjalnymi, świetną fabułą... Dla mnie arcydzieło jakich mało!