PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Bardzo polecam!

ocenił(a) film na 10

Film ambitny, więc osoby, które preferują nie wymagające myślenia komedie raczej skrytyują ten
film, ponieważ nie ogarną o co w nim chodzi. To prawda, jest bardzo skomplikowany, ale chociaż
trwał 3 godziny ten czas upłynął mi bardzo szybko. Nie jest nudny pod żadnym pozorem!!! Koniec
bardzo wzruszający ryczałam przez 15 min. Warto pójść do kina ;)

ocenił(a) film na 9
XTosiaX

Mam te same odczucia. Przeczytałam jakiś komentarz że "nuda, zmarnowane 3 godziny". Chyba byliśmy na innym filmie :P Ja siedziałam 3h wbita w fotel, żałowałam że czas nie leci wolniej żeby jeszcze każdą sceną lepiej przeanalizować.

Zrobił na mnie OGROMNE wrażenie.
I chyba po raz pierwszy pójdę drugi raz do kina na ten sam film.

ocenił(a) film na 7
Lulamej

Emilia, książke se ogarnij lepiej ;)

ocenił(a) film na 9
rafalhecko

a ogarnę ;)

ocenił(a) film na 10
Lulamej

Ja stwierdziłam, że musiałabym to jeszcze raz obejrzeć, z notatnikiem i wszystko sobie notować, ponieważ było straasznie dużo wątków i postaci, a chciałabym zrozumieć ten film jeszcze lepiej. Żeby wiedzieć dokładnie co sie dzieje i o co chodzi

ocenił(a) film na 8
Lulamej

Ja byłem dwa razy w ciągu dwóch dni. Nie dlatego, że nie ogarnąłem filmu, choć przyznam, że ciężko było chwilami wszystko sobie ułożyć. Po prostu film bardzo mi się spodobał :). I w przyszłym tygodniu chętnie potowarzyszę koleżance w kinie i raz jeszcze zobaczę ten obraz ;)

ocenił(a) film na 9
Papercat

*spoiler*
Mam podobnie, czuje ze im dluzej ogladam sceny tym większy mam niedosyt...
Trailer dziś zmęczyłam 1000x, nie mogę doczekać się ponownego seansu w kinie.
Magiczny film, baaardzo mi się podoba gra Bena Whishaw'a
i wątek z "domem starości" - można by odnieść wrażenie, że jest niepoważny
a ich ucieczka dostarczała nie mniej emocji niż sceny pościgu, unicestwienie plemienia etc :D

ocenił(a) film na 9
XTosiaX

Podobne fabułą, jednak nieco bardziej wzniosłe i intymne jest Żródło - polecam :)

tranquillizer

Ja także polecam "Źródło" :)

XTosiaX

Świetny film ze świetną obsadą, świetną muzyką, świetnymi efektami specjalnymi, świetną fabułą... Dla mnie arcydzieło jakich mało!

ocenił(a) film na 10
Purslane

Napewno zobaczę ten film, bo wątki "czasowe" bardzo mnie ciekawią...