PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183827
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Wiemy już kto robił kostiumy, ale charakteryzacja w tym filmie to majstersztyk najwyższej klasy. Jestem oczarowana. Nad innymi wartościami filmu nie będę się rozwodzić, bo pełno tematów o tym, ale ta charakteryzacja!!!!!!!

butterflysuicide

Oj będzie walka o Oskara za charakteryzację np. z Hobbitem, tak myślę.

ocenił(a) film na 9
lassa_2

Nie widziałam jeszcze Hobbita, ale to co mnie zdumiało, to że ci sami aktorzy grają po kilka ról i czasami ciężko się było połapać. Tom Hanks jest raczej zbyt charakterystyczny, żeby go zrobić, ale Halle Berry jako żydówka, albo Jim Sturgess jako azjata, Donna Bae jako biała kobieta... jestem w szoku, że cechy charakterystyczne dla różnych nacji już nie są dla charakteryzatorów problemem

ocenił(a) film na 9
butterflysuicide

Dla mnie największe zaskoczenie to Hugh Grant jako barbarzyńca :) Nie do poznania - zresztą nie spodziewałbym się go w takiej roli - łatka nienagannego dżentelmena tak do niego przyrosła, że widząc go jako barbarzyńskiego kanibala szczęka sama opada w dół :)

ocenił(a) film na 9
kombayn

Szkoda, że nie ma edycji postów, ale chciałem jeszcze dopisać że dla mnie jeszcze jednym genialnym aspektem tego filmu jest muzyka. Wspaniała!

ocenił(a) film na 9
kombayn

cholera, cały film jest po prostu arcydziełem! Mimo, że nie przepadam za fantasy i naginaniem rzeczywistości, to podczas seansu czułam się jak w pięknym śnie.

kombayn

To prawda :D To jedno z lepszych zagrań w tym filmie. Kanibale - przerażający!

Lokepine

Kanibale byli bezbłędni!! I naprawdę przerażajacy O.o Mi się jeszcze strasznie podobał Hugo Weaving jako ta siostra z domu staruszków :D:D w ogóle go nie pozanałam. No i diabeł też baaaardzo ciekawy

ocenił(a) film na 9
butterflysuicide

Charakteryzacja w pełni zasłużyła na Oscara, ale niestety nie ma nawet nominacji.