PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Autentycznie. Po pierwszym seansie, wiem ze obejrzalem swietny film, czy zakwalifikuje go jako
arycydzielo? Na to potrzebuje ten film obejrzec jeszcze kilka razy. 10 -tka za zdjecia, efekty i
obsade. Scenariusza jeszcze nie ocenie. Minusy? Strasznie ubodlo mnie zjawisko product placementu :( W takim filmie jak ten,
nie powinno nigdy miec to miejsca. Kolejnym minusem - choc malutkim - jest niewyretuszowanie
starej farby z przesel mostu. Co prawda moznaby to wytlumaczyc (nie bede tego robil, by nie
zdradzac fabuly), ale nie pasuje mi to.

ocenił(a) film na 3
lotus2008

Zastanawiam się co w tym filmie zasługuje na 10, bo chyba tylko kostiumy i obsada. Fabuła, a raczej 6 fabuł beznadziejnych, nie łączących się specjalnie w całość... NIE POLECAM.

ocenił(a) film na 9
adi1988

Wiesz, czytalem inny watek w ktorym sie wypowiadasz, i Ciebie ten film nie przekonal, i nic pewnie Twego zdania nie zmieni. Dla mnie zdjecia, praca charakteryzatorow, praca ludzi od efektow komputerowych zasluguje na wysoka ocene. A co do fabuly. Napisalem, ze nie oceniam jeszcze scenariusza. Ten film ma przeciez przeslania: wolnosc, rownosc, milosc. Oczywiscie, nie jest to nic odkrywczego, bo takie przeslania ma wiele filmow. Jednak fabule i scenariusz bede mogl obejrzec po 10-krotnym obejrzeniu. Na razie widzialem tylko raz i to na "szybko". Z jednej strony ogladalem film, a z drugiej strony kolatala mi sie mysl, ze 2 godziny po zakonczeniu seansu odlatuje moj samolot. Stad tez wielu rzeczy nie dojrzalem, i czytajac komentarze, gdzie inne osoby opisuja pewne fakty z filmu, otwieram oczy ze zdumienia.

ocenił(a) film na 9
lotus2008

bede mogl ocenic po 10-krotnym obejrzeniu*

ocenił(a) film na 8
lotus2008

W sumie za wady uznajesz raczej mało istotne wg. mnie kwestie (jakoś nigdy nie zwracam uwagi na product placement, więc może dlatego uważam to za detal). Poza tym zgadzam się, że film jako całokształt zasługuje na wysoką ocenę. Oceniłem na dziewięć, ale chętnie obejrzę film trzeci i kolejny raz, żeby to przemyśleć.

ocenił(a) film na 9
Papercat

Ten film od razu byl zapowiadany jako taki, ktory trzeba bedzie obejrzec kilka razy, i wszyscy sie przeciez na to godzimy:)
Wiesz, ten product placement to rzecz, ktora najbardziej razi mnie w tym filmie. Po prostu w filmie tego wymiaru i rozmiaru nie chce sie tego widziec. Od razu kojarzy mi sie filmik z YT, gdzie wstawiony jest kawalek Klanu, gdzie bodajze Kaja Paschalska przygotowuje kurczaka... Chyba wiemy o co chodzi.