PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183827
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Mam pytanie takie jak w temacie,a zadaje je dlaczego? Dlatego bo choć uwielbiam Toma Hanksa za tare filmy jak Forrest Gump czy Zielona mila to od lat nie zagrał w niczym dobrym.Tu widzę wysoką ocenę tego filmu,ale jednocześnie mam wątpliwości czy nie jest to kolejny przeintelektualizowany gniot,który jest tylko gniotem udając,ze jest czymś więcej jak np Avatar?

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Wszystko jest kwestią gustu, wrażliwości na tego typu filmy oraz tego, czego spodziewasz się "zobaczyć". Jeśli masz się za światowej sławy krytyka, który zjadł wszystkie rozumy - nie idź na ten i film i nie wypowiadaj się na jego temat. :)

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Książki nie czytałem choć teraz mam zamiar się za nią zabrać.Film ciężki choć bije po odczuciach widza w dobrym tego sensie.Zaczyna się go rozumieć dopiero po jakiejść 1/3 filmu i skleja się wtedy poszczególne sceny ze sobą tworzące niezwykłą opowieść o miłości ,która reinkarnuje z bohaterami tego dzieła..Polecam obejrzec go drugi raz .

ocenił(a) film na 3
a_kwitek

Przy tym komercyjno-gejowsko-rasitowsko filmie Forrest Gump to Himalaje bo Atlas gówna to jakaś górka z odchodów