PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183830
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

To zdecydowanie jeden z tych filmów w którym dopiero po ostatnich scenach stwierdzamy jak
nam się podobał i czy w ogóle podobał :) Mi osobiście bardzo, na początku trochę mniej ale z
czasem wciągnął mnie tak, ze nie chciałam przegapić żadnej sceny. To jeden z tych filmów
które dają do myślenia, a w takich filmach często jest taka specyficzna nuda, ale nie taka która
usypia ale taka która wciąga i na dodatek przy niej odpoczywasz. Nie wiem dlaczego ktoś
ogłosił Atlas Chmur najgorszym filmem roku? Wiadomo, jednym się podoba drugim nie, ale
przecież tak jest z każdym filmem nigdy nie da sie wszystkim dogodzić. Ten film trzeba po
prostu zrozumieć i oglądając go otworzyć się na niego, myślę że trzeba do tego filmu dorosnąć
:) Obawiam się też że hejt na ten film powstał również na skutek nie tolerancji do
homoseksualistów, o których w filmach też jest mowa. Oczywiście nie mam namyśli że
wszystkim którzy dali słabą ocenę chodzi tu o osoby homo, oczywiście że nie, pisze tylko tak
między innymi. Możliwe że komuś się film nie podoba bo po prostu nie lubi tego typu filmów i
już. Ale może być i tak że gdy włączymy go sobie za parę lat spojrzymy na niego jeszcze inaczej
:)) Fabuła, choć dość oryginalna i przeplatana bardzo mi się podobała, gra aktorska świetna,
charakteryzacja niesamowita , muzyka cudna, efekty również świetne. Ja daje 9/10, a co wy
sądzicie o filmie ?