Cały film to jedna wielka klapa. Wysepka z ocalałymi i kanibale to wątek zerżnięty z "Wehikuł Czasu", motyw w Neo Soul z "Wyspy" i "Equilibrium" oraz "Matrix". Gdyby nie to że byłem na tym filmie z dziewczyną to gdy pojawiły się wątki homoseksualne to pewnie bym wyszedł. To co ktoś robi w domu i się z tym nie obnosi to jedno ale propagowanie tego w mediach to zupełnie inna sprawa, nie polecam nikomu tego filmu.
Co do oceny filmu nie zgadzam się z kolegą, ale ten wątek homo w filmie, też mnie zniesmaczył, jak w sumie większość ludzi w kinie..Ale pewnie tak było w książce więc, nie można nic poradzić na to.
Na litość...
Podrzyanie gardeł ZAWSZE będzie instynktownie rozumiane jako złe.
Zaś wszędzie propagowana dewiacja seksualna zwana homoseksualizmem jest teraz pokazywana, jako lekką odskocznie, modę, przygodę. Młodzi na to lecą i mamy dziwaków, zboczeńców obnażających się publicznie (tłumacząc, że to takie nowoczesne!).
Mamy homoseksualistów w filmie i co dalej? Młodzi oglądając ich odkrywają w sobie gejów? A może jednak również instynktownie będą odbierali to jako coś złego. Wg. mnie pokazywanie bohatera-geja nie wpływa na zmianę upodobań (no ja tam wciąż wolę kobiety :P), a jak ktoś chce być homo to i tak nic się nie wskóra. Moim zdaniem "promowanie" jest też zbyt mocnym określeniem.
Niemniej uważam, że nie można krytykować filmu za to, że przedstawione są w nim losy bohaterów-homoseksualistów.
Seks to rzecz normalna dlatego że dzięki temu się rozmnażamy. Seks męsko męski jest ochydny to raz, dwa, jest nienaturalny, trzy, równie dobrze można by promować seks z 14 latkami bo przecież niektórzy uważają że to normalne, ostatnio widziałem nawet wywiad z jakimś przedstawicielem Islamu który wypowiadał się że Mohamet wziął za żonę 6 latkę a uprawiał z nią seks jak miała 9 lat więc według niego to normalne. Jest to dla mnie dokładnie taka sama dewiacja.
co do przedziału wiekowego = dawniej jakoś nie było z tym problemu. więc nie gadaj, że jest to nienaturalne. wręcz przeciwnie. samica osiąga możliwość rozmnażania = do dzieła. bez względu na wiek. ; )
seks męsko męski może być ohydny, ale dla CIEBIE. to Twoja subiektywna opinia, nieprawdaż? : )
W zupełności się zgadzam, miałam dokładnie to samo, gdyby nie to że byłam z trzema innymi osobami w kinie, już dawno by mnie na tym filmie nie było, szkoda pieniędzy i czasu.
Już to pisałam w innym temacie, ale nie ogarniam tej ludzkiej nietolerancji. Czemu ma się homoseksualizmu nie pokazywać w mediach? Przecież on istnieje naprawdę, nie będziemy chyba udawać, że coś takiego to tylko mit i bajka. Na tej samej zasadzie ja mogę powiedzieć, że brzydzą mnie i zniesmaczają sceny w filmach z parami hetero. Brzydzi mnie jak jakaś para ślini się np. na przystanku albo w innym publicznym miejscu. Ale nie mogę tego zabronić, toleruję to.
"Niemniej uważam, że nie można krytykować filmu za to, że przedstawione są w nim losy bohaterów-homoseksualistów."
Podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym stwierdzeniem. Nie powinno się oceniać rzeczy pod takim względem.
Tylko, że całowanie się mężczyzny i kobiety to rzecz normalna. Jednak rozumiem, że należy zwalczać tzw. heteroseksualność, ten przeżytek dawnych czasów. W Szwecji już w niektórych rejonach planuje się zakaz rodzenia dzieci przez kobiety w związkach heteroseksualnych, gdyż to godzi w równość dewiantów. Dewianci nie mogą mieć dzieci, więc dlaczego heteroseksualni mają mieć? Dlatego dzieci rodzić się będą w laboratoriach.
i wszystkie muszą być takie same i pracować w mac donaldach, tak jak sona 456.
A na koniec do rzeźni jako posiłek dla innych. Pokroją Cię, przyprawia i zjedzą. I tyle było z Twojego życia.
Nie wiadomo jaki wpływ mają takie filmy na kształtowanie się osobowości człowieka, ja uważam że ma to wpływ tak samo jak nagminne reklamy papierosów i alkocholu które zostały zakazane gdyż zachęcają do próbowania, tak samo moim zdaniem może działać ten przekaz i nie zgadzam się na to. Co do filmu to i tak nawet pomijając ten wątek to sam w sobie jest jedną wielką szmirą zerżnięta z innych filmów.
Kiedyś już mieliśmy takie czasy, że o wielu rzeczach się nie mówiło, nie wolno było pokazywać. Pewnie jeszcze nie było Cię na świecie. Zapewniam Cię, ze klapki na oczach nie spowodują, że świat będzie lepszy. A filmu po prostu nie zrozumiałeś.
Tak, reklamy mają wpływ na to co robimy, co kupimy. Ale homoseksualizm jest zakodowany w genach, więc nie, żaden film czy reklama z takim wątkiem nie zmieni nikogo w homoseksualistę.
A nie pomyślałeś o tym że to podobieństwo do innych filmów jest celowe. Żeby ludziom kojarzyło się z wieloma rzeczami które już widzieli? Fabuła nie ma opowiedzieć czegoś czego nie było, tylko ma połączyć różne historie w całość i pokazać pewne ciekawe relacje jakie mogłyby istnieć naprawdę. Ale nie: to podobne do czegoś co było wcześniej = gniot... 1/10. Dobrze byś zrobił jakbyś wyszedł i najlepiej nie komentował skoro nie umiesz się pogodzić z tym że w filmie jest wątek homoseksualny. Najlepiej zakażmy pokazywania czegokolwiek co może w jakikolwiek sposób wpłynąć na tok myślenia. Od razu propagowanie homoseksualizmu. Mówisz że ktoś tam walił hasłami: homo lepsze od hetero, zakazać związków damsko-męskich, pedzie i lesby na piedestał? Ogarnij się człowieku, bo chyba nie wiesz co piszesz. Dobrze że nie napisałeś że film jest o reinkarnacji, bo to już w ogóle by pokazało że niczego w filmie nie zrozumiałeś. Pozdrawiam.
hah jak pięknie wpisałeś się w to przesłanie filmu: "Czemu ciągle popełniamy te same błedy?". Gratulacje xD
nie, serio, przeczytaj swój post jeszcze raz, znow obejzyj ten film i wtedy się wypowiedz
Ehrm, dalej do ciebie nie dotarło, że to film na podstawie książki, więc pretensje dotyczące plagiatu możesz kierować raczej do autora powieści niż twórców filmu? Słabo, jeżeli idziesz na film kompletnie nic o nim nie wiedząc.
Ale tak, rozumiem cię w jednym - wątki homoseksualne też zasadniczo wzbudzają u mnie niesmak. Po prostu jestem hetero i całowanie faceta jest dla mnie nieprzyjemne do oglądania, tak samo jak oglądanie człowieka wcinającego smażone w oleju robaki, ale jak film/program mi się podoba to zamknę oczy i tyle. Natomiast jak idziesz na film reżyserowany m/in przez transwestytę po operacji zmiany płci, to nawet nie wiedząc o książce, mogłeś się chyba spodziewać, że takie coś może się pojawić.
A co do epatowania w mediach... Po pierwsze film jest od 15 lat. Jak dla mnie powinien być nawet od 18 (z wielu powodów), ale i tak przy odpowiedzialnych rodzicach dzieci tego nie obejrzą. To raz. Po drugie: (Ostrzegam postronnych, że będzie spoiler) Jak wspomniałem wątpię żeby ktoś zabrał dziecko na taki film, ale załóżmy, że pójdzie na nie 15 latek właśnie. Czego się ten młody człowiek dowie? Że bycie homoseksualistą zniszczy ci reputację, złamie karierę niezależnie od tego jak wielki masz talent i w efekcie doprowadzi do samobójstwa. Drugi z nich nie ma lepiej, żył dłużej, ale skończył samotnie w pustym pokoju hotelowym, gdzie najbliższą mu osobą była bodajże siostrzenica. Jest masa filmów, które naprawdę epatują homoseksualizmem robiąc z niego modne zjawisko, a ty się doczepiłeś jednego gdzie życie geja to koszmar, gehenna i wieczne upokorzenie, gratuluję. Jakbym chciał zniechęcić dziecko do bycia homo, to bym mu pokazał ten film i powiedział : patrz, jak taki będziesz, to skończysz jak on.
Homoseksualizm istnieje od zawsze, więc trudno określić go mianem dewiacji, jest czymś nieodłącznie bytującym w ludzkiej naturze. Po prostu w dzisiejszych czasach dostępność informacji oraz prędkość ich rozprzestrzeniania się pozwala nagłaśniać pewne rzeczy, które w rzeczywistości g**** by nas interesowały, stąd takie zszokowanie wśród szarej masy odnośnie czegoś, co w zupełności nie pasuje do ich codzienności.
Bardzo dobrze, że media o tym mówią piszą czy pokazuję, Jest to jakiś sposób walki za ciemnogrodem i zacofaniem jakie pokazuje autor tego tematu. Porównywanie homoseksualizmu do pedofilii? Szczyt głupoty i prostactwa. Homofobia jest czyms złym, znacznie gorszym o homoseksualizmu. Co mnie interesuje co kto robi w swoim łózku i z kim? Pfy! To, że nie wiesz na jaki film idziesz to wina Twoja. Wystarczyło przeczytać jeden lepszy zarys fabuły filmu, a wiedziałbyś,ze jest tez watek homo. Ludzie homofobiczni nie mają racji bytu w przyszłym społeczeństwie bo zawsze będą poziom niżej. Radzę sie zastanowić nad tym co się pisze zamiast robić z siebie głupka.