PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183824
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Taka "filozofia" dla młodych w rodzaju Coelho. Każdy kto już trochę żyje, łyknął trochę cynizmu lub już trochę widział niech się trzyma z dala od tego "dzieła". Chyba, że jest masochistą albo chce się pośmiać lub załamać ręce, że dzieci w Afryce głodują, a niektórzy wydają pieniądze na robienie takiego gie.

crotalus1

Zgadzam się w zupełności,nic dodać nic ująć.Nie wiem jak trzeba być ''dorosłym''żeby się fascynować tym filmem

ocenił(a) film na 5
crotalus1

Czytam tak komentarze i już sama nie wiem czy to ja jestem płytka, czy ten film? Obejrzałam wczoraj, w czasie seansu nudziłam się potwornie, ale oglądałam z nadzieją, że na końcu wszystko się wyjaśni, dostrzegę powiązania między tymi wszystkimi historiami, dostanę objawienia i zrozumiem geniusz scenarzysty/ reżysera. Nic takiego się nie stało. Moją jedyną myślą po obejrzeniu było "Ale właściwie o co w tym filmie chodzi? Czy ja jestem za głupia żeby zrozumieć?". Wiadomo- najlepiej się z problemem przespać. Tak więc zostałam kochanką mojego problemu i stwierdziłam, że przespanie się nim w niczym nie pomogło. Oprócz pięknych zdjęć, świetnej charakteryzacji oraz dobrej gry aktorskiej, nie urzekło mnie w tym filmie nic. Nie ma tam dla mnie żadnej logiki, żadnej ciągłości zdarzeń. Po prostu luźne historie różnych osób, które łączyło tylko dziwne znamię. Nie widzę żeby te historie splatały się w jakąkolwiek jedną całość. Oczywiście nie wykluczam, że mnogość wątków wywołała chaos w mojej głowie, albo po prostu "się nie znam". Nie zmienia to jednak faktu, że dla mnie ten film nie prezentuje sobą żadnej głębi, a te kilka frazesów, które można by było od biedy uznać za złote myśli, są niczym innym jak wyświechtanymi frazesami, pięknie wkomponowanymi pomiędzy kolejne efekty specjalne i bajkowe krajobrazy.