Fajny film moim zdaniem ale przekombinowany. A najśmieszniejsze są te podniety znaffców jakie to film ma ukryte przesłania które TYLKO ONI widzą, a prawda jest taka że jest to podane jak na tacy i tyle razy wałkowane że tylko tłumok by nie zrozumiał.
Choć można sie było spodziewać że coś co miało być arcydziełem jeszcze przed premierą - nigdy nim nie będzie.
Moim zdaniem zbyt dosłownie to wszystko jest pokazane, choć suma summarum bardzo fajnie mi sie to oglądało.
Świetne zdjęcia, niesamowita charakteryzacja, ale na minus dam jeszcze to pomieszanie gatunków, bo gdyby było to utrzymane powiedzmy w klimacie dramatu zdecydowanie wyżej bym ocenił. Dlatego nie podobały mi się np wątki komediowe starszego pana... choć wiem jakimi argumentami bronić będą ten aspekt zwolennicy....
Nie zgodzę się do końca. Film nie ma na celu połechtać pseudo-inteligentnych. Przesłanie jest proste i jasne, aczkolwiek sam film stanowi ciekawy temat do dyskusji, gdyż porusza wiele kwestii nieobcych każdemu człowiekowi. Mnie osobiście film poruszył, wzruszył, rozbawił. Dostałem więcej jak się spodziewałem i dlatego film oceniam bardzo pozytywnie. Na pewno obejrzę Atlas Chmur nie raz. Polecam.