Przeczytałem wiele negatywnych komentarzy na temat tego filmu ale były też pozytywne tak pół na poł mam zamiar wybrać się do kina powiedzcie mi czy się opłaca czy film jest przegadany czy też dużo się dzieje ?:)
Jak po seansie byłam zachwycona. W końcu pośród masy typowo komercyjnych, nastawionych na rozrywkę na niższym bądź wyższym poziomie, pojawił się w film przy, którym człowiek myśli i analizuje. Do tego bardzo podoba mi się wykorzystywanie tych samych aktorów do odgrywania kilku ról. Oraz wisienka na torcie- przecudna muzyka, która nie narzuca się i nie przyćmiewa filmu, ale tworzy dla niego wspaniałe, magiczne tło.
Ja polecam, ale wiadomo- kto co lubi :-)
Jak lubisz szybkie przeskoki w czasie, równoległą akcję na różnych płaszczyznach czasowych, do tego masz wystaczająco podzielną uwagę to film ci się spodoba. Nie jest wprawdzie aż tak wyrafinowany jak Incepcja, ale też wymaga uważności w odbiorze. Może nie arcydzieło, ale film na pewno wart obejrzenia :-)
Wg mnie Atlas jest wyrafinowany. Owszem wymaga uwagi w odbiorze, ale nie dopatrzyłem się ani jednej niespójności fabuły po przeanalizowaniu całości. Jak dla mnie arcydzieło pod każdym względem, a co do scenariusza i przesłania - istny nr 1. Trzyma w napięciu, wzrusza, pięknie splata ze sobą wszystkie historie. Jak lubisz filmy które wymagają od odbiorcy uwagi, a dają w zamian konkretną dawkę dobrego kina to polecam.