PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Jak w temacie. Masa ludzi albo rozczula się nad filmem i jego doskonałością, albo wytyka mu błędu i naiwność. Cóż, oba punkty widzenia mają swoje duże racje. Film jest trochę naiwny, nierealny i raczej hollywoodzki niż wielce artystyczny, ale czy to źle? Według mnie nie. Atlas Chmur to bajka a może bawet baśń Hollywoodzka, dobrze jak na baśń zrealizowana i opowiedziana. Jak ktoś zabierze na seans swoje wewnętrzne dziecko to powinien bawić się świetnie, wzruszać i zachwycać konwencją wielowątkowych i przeplatających się ze sobą historii z nieco naiwnym, ale typowo baśniowym morałem. Ludzie którzy swoje wewnętrzne dziecko dawno zamienili na starego zgreda niech nawet nie marnują kasy. Nie spodoba Wam się i kropka. Żeby nie było zostaliście ostrzeżeni. :)

ocenił(a) film na 7
Sick_Fantasy

Dobre...To ja obejrzę i zobaczę czy mam w sobie zgreda :D

ocenił(a) film na 5
Sick_Fantasy

z całym szacunkiem ale więcej morału dla mnie ma Król Lew niż ten bełkot

ignorantia

Cóż zatem trzyma cię na forum Atlasu? Nie lepiej byłoby chociażby odświeżyć sobie Lwa, bądź na jego forum coś napisać o morale zeń płynącym?

ocenił(a) film na 9
ignorantia

Jak napisałem, nie dla zgredów. ;) No i jak napisał Street idź i komentuj w Królu Lwie, nikt Cię tu na siłę nie trzyma.

ocenił(a) film na 9
Sick_Fantasy

Dodam jeszcze, że nie warto doszukiwać się głębi na siłę. Dajcie się porwać misternej strukturze łączącej sześć wątków w jedną całość :)