PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183824
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

GNIOT !

ocenił(a) film na 5

nie polecam
wszysytko rozumiem (czytałem posty wyzej itp) ale ze mistrzostwo ? przesada ! nic niezwykłego, i niech nikt nie pisze ze nie rozumiem filmu , ze film dla inteligetnych itp. nic inteligetnego w tym filmie nie widziałem.. połaczone historie które nic nikomu nie dają, pytam sie po co nakrecony ? co mi daje heh to co wiem nic nowego, nie polecam bo nuda ze szok 2 i pol godziny rzeźni, nie dało sie ogladac wysiedziec jak nigdy zasypiałem, jakas płenta na koniec filmu ? zadna ! odradza !!!!!!! GNIOT !!!!! nikomu nie potrzebny !!!

ocenił(a) film na 9
mietyl

wyraźniejszej puenty na koniec filmu już chyba nie dało się zrobić, więc nie wiem jak oglądałeś ten film

ocenił(a) film na 7
mietyl

http://www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801/discussion/Mistrzostwo!,20699 70#post_8822471

1 post.

mietyl

Popieram autora postu. Film totalnie słaby. Dałem się skusić bardzo dobrej obsadzie (jeden z moich ulubionych aktorów - Tom Hanks), wszędzie wiszącym reklamom i trailerowi który widziałem na yt. Nie wiem czy to wina słabego montażu, scenariusza czy też jakiejś innej przyczyny ale przez cały film myślałem tylko o tym, że scenarzyści mieli konkretnie zryte globusy przy pisaniu scenariusza do tego filmu (choć bardzo ich cenię za Matrixa). Broni go tylko trochę dobra gra Toma, ale on potrafi zagrać wszystko, więc nie ma w tym zaskoczenia. Film nie warty wydania pieniędzy na bilet do kina, ale na upartego można go sobie obejrzeć za mniej więcej 3 lata w tv, albo jako darmowy dodatek do jakiejś gazety ;). Dziwi mnie tylko ta wysoka ocena "7,8" która utrzymuje się już od tygodnia mimo, że liczba głosów wzrosła z ok 2000 do ponad 6 tys.... Czyżby filmweb utrzymywał wysoką ocenę by nie psuć oglądalności temu słabemu filmowi ;>? Tego nie wiem, to tylko moje domysły. Faktem jest, że przez prawie 3 godziny filmu, bardzo się męczyłem oglądając to coś... Jeszcze raz nie polecam!

VegaS7

Jeszcze dodając... Treść filmu i idea są w porządku, ale forma jaką przybrał ten film sprawia, że jest mało atrakcyjny dla mnie.

mietyl

Jeślibym miał odpowiadać na opinię człowieka inteligentnego i kulturalnego, takiego który potrafi zrozumieć że ktoś może mieć odmienny punkt widzenia na wiele spraw i należy to uszanować i że w zasadzie tak właśnie jest na tym świecie - co człowiek to inny światopogląd; i nie należy krytykować rzeczy, spraw, poglądów których się nie rozumie to bym napisał, że...
Ale że Ty prezentujesz zupełnie inny poziom więc postaram się wyjaśnić Ci to Twoimi "słowami": JESTEŚ GNIOT!!! NIKOMU NIE POTRZEBNY!!! JAKA KORZYŚĆ Z CZYTANIA TAKICH OPINII JAK TWOJA? ŻADNA!!! ODRADZAM!!!

ocenił(a) film na 7
mietyl

dzięki Atlasowi Chmur akceptuje takich ludzi jak ty

ocenił(a) film na 2
mietyl

no wlasnie wlasnie . ocena to 2 ze wzgledu na efekty