PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183827
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

wiec Atlas tak bardzo nie zdziwił. Dziwi mnie jednak (i trochę przestrasza:), jak wiele osób dało się
nabrać na tego gniota.

ocenił(a) film na 4
sveva-

mam podobne wrażenia. Nie wiem, czy naprawdę potrzebne jest sześć wątków rozłożonych na przestrzeni sama-nie-wiem-ilu-tysięcy-lat, niezliczonej ilości retrospekcji i fabuły zawikłanej jak makaron w spaghetti, tylko po to, żeby powiedzieć banalne "ludzie popełniają te same błędy bez względu na epokę"...

ocenił(a) film na 6
sveva-

No wiesz co, jak mozesz nazywac to Dzielo gniotem. Przeciez glebia, przeciez filozofia, przeciez takie zyciowe, przeciez przekaz. A wogole to pewnie jestes za glupi zeby zrozumiec, wiec nie mozesz sie wypowiadac! ;D

ocenił(a) film na 10
sveva-

zal mi tych wszystkich malych ludkow ktorzy beda ogladac ten film ,niektorzy beda usilowaly go jakos ogarnać , ci byc moze nie beda pisac pierdoł, pozostali lepiej niech wracaja do plskich telenowel w ktorych wszystko proste jasne i debilne

sveva-

Jak ja się cieszę, jak czytam coś takiego :) Ludzie mają się za inteligentnych a wystarczy zerwać z chronologią wydarzeń a już niektórzy "znawcy kina" się gubią... I jeszcze obrzydzają film innym!
Wbrew pozorom fabuła nie "przeskakuje" tylko spokojnie rozwija się w porządku przyczynowo-skutkowym a poszczególne sceny zazębiają się. Wystarczy odrobinę się skupić...