Dla mnie jest to intelektualny bełkot bez jakiejkolwiek głębi. Po prostu film dla tych co myślom
inaczej, i to nie jest tylko moja opinia ale także wielu mądrych autorytetów w dziedzinie
inteligencji. 4/10 to i tak wysoka nota ale nie lubie sztucznie zanirzać oceny filmom.
Witam,
Pierwsze pytanie - Jestes trolem czy udajesz?
"Po prostu film dla tych co myślom
inaczej, i to nie jest tylko moja opinia ale także wielu mądrych autorytetów w dziedzinie "
hahaha, a to dopiero absurd, w dodatku z bledami. Trzeba po prostu skleic pare rzecz razem. Jak moze to byc intelektualny belkot?!!! Chyba nie wiesz co chciales napisac (albo to nie sa w ogole Twoje slowa i poslugujesz sie etykietkowymi i masowymi stwierdzeniami), bo Twoje slowa na pewno nie przedstawiaja tego co chciales napisac. Moge dodac, ze wyglada mi to wlasnie na belkotliwa opinie - mimo wszystko masz do niej prawo. Ten film to przede wszystkim WYSOKIEJ KLASY SZTUKA. Wszystko zostalo dokladnie przedstawione i NIE MOZNA w ogole stwierdzic, ze "Atlas Chmur" jest filmem bez glebi. Musiales ogladac inny film, albo robiles to w dziwnym stanie Twojej psychiki.
Nie manipuluj.
Wyraziłem tylko swoje zdanie. Mi się nie podobał i po prostu oceniłem go na taką a nie inną ocenę. Ja się nie zachwycam byle czym tylko dlatego ze jest na to moda. Ja staram się w życiu iść pod prąd i oceniać obiektywnie. Zabrakło mi tu intelektualnej głębi. Jeśli ty ją widzisz to ci współczuje. Otworz oczy a zobaczysz ze sugerujesz sie opinia innych. Zacznij myśleć samodzielnie. Pozdrawiam
Witam,
Mysle jak najbardziej samodzielnie. Twoja tzw "opinia" jest zszyta z kawalkow wytartych szmat, bo takich slow uzyles i tak je niezrecznie ulozyles. Postaraj sie i opisz to normalnie. Nie uzywasz zadnego jezyka do przedstawienia swojej tezy. Trzeba miec jakas wiedze by moc ocenic ten film i wiedziec co przedstawia jako calosc. 10/10 i poki co do Hobbita jest to na pewno najlepszy film roku. Sama swiezosc.
Mam inne zdanie. A Hobbit też nic specjalnego. Ogólnie to dobre dla gimnazjalistów filmy i tylko oni się tam podniecajom.
film wywarl na mnie mega wrazenie tez wiedzialem czego sie spodziewac ,bardzo realistyczny w swojej fantastyce ;) ale nie stawialbym go wogole obok hobbita to zupelnie inny wymiar kina ,nie bede ocenial przed premiera ale hobbit bedzie wielkim rozczarowaniem uposledzonym bratem druzyny pierscienia(ogladajac zwiastun)ale moze sie milo rozczaruje//a atlas to pewna mysl,samodzielna sztuka i zupelnie inna tematyka ,nie zestawialbym ich te zrazem tak jak nie zestawiam komedii z dramatem czy sci-fi z thrillerem /i np.porownywanie matrixa i atlasu(ze wzgledu na tworcow) chociaz duzo podobnych momentow bylo
Z reszta, twoj tzw "standard" to AUSTIN POWERS i zloty czlonek. Gniot tak okrotny i film dla mas, ze po prostu nie jestes w ogole wiarygodny w zadnym slowie, ktore tutaj zostawiasz. Wiecej z Toba nie dyskutuje, bo nie umiesz kreowac slowa, a zaglujesz tylko pusytmi sloganami. To nie sa Twoje opinie.
A co masz do Austin Powers i zloty czlonek? To przynajmniej dobra komedia zeby sie posmiac ale trzeba miec tez odpowiednia wiedze zeby zrozumiec ten ironiczny humor ktory jest w tym filmie przedstawiony. Atlas Chmur to gniot i film dość pusty w swojej formie i treści. No ale niektórzy lubią te efekty specjalne i typowo amerykanskie scenariusze. patos. nic wiecej.
Glupiec i Medrzec nie widza tego samego drzewa. Nie chce mi sie pisac z kims tak plytkim i nie obeznanym zyciowo. Ogarnij sobie chociaz podstawy wiedzy i zalozen z HINDUIZMU i BUDDYZMU, to moze zczaisz chociaz kawalek filmu, moze sie uda... Dowiesz sie gdzie mieszkasz i czym jest tak naprawde Zycie, a nie znowu mi tu wypisujesz slowa-sciery. Patos jest, ale nieprzesadzony i odpowiednio pokierowany, dlatego jest to SZTUKA, a nie po prostu OGLĄDADŁO jak filmy, ktore polecasz i bronisz. "Austin Powers i zloty czlonek" wg. autorytetow w dziedzinie Sztuki filmowej jest GNIOTEM i to jest FAKT, a nie jak Twoje klamstwa nt. ATLASU CHMUR, ktore tutaj probojesz promowac. Juz to Cie skreslilo na samym poczatku. KONIEC.
A co ja jestem buddysta?;-D Przestań wkręcać sobie jakieś jazdy. Urodziłeś się w Polsce a nie w Nowym Jorku i lepiej. Przez twoja wypowiedz obniżam ocenę filmu na 3.
Haha ty chyba jednak jestes trollem ;p wlasciwie to bez porzadnego uzasadnienia dajesz 4, potem zeby zrobic na zlosc obcej osobie z internetu (ktora g*wno obchodzi co robisz), obnizasz na 3, smutne ale prawdziwe. Tacy ludzie jak ty tez musza istniec, ale chyba tylko po to zeby wk****ac innych. Mniejsza z tym. Napisales ze podoba opinie do twojej podzielaja "wielu mądrych autorytetów w dziedzinie inteligencji" (dobrze ze nie zliczyles sie do jednego z nich, oprócz tego twoja składnia i gramatyka kuje w oczy), wiec jesli moglbys wymienic jakie to zacne autorytety podzielaja twoja opinie to bede wdzieczny. Do tego czasu, bede uwazal ze jestes jedynie goloslownym, nieudacznym trollem.
ftr dobrze napisał, ogarnij chociaz podstawy hinduizmu i buddyzmu, bo inaczej nic nie zrozumiesz, a twoje durne wykrecania się "A co ja jestem buddysta?" mozesz wsadzic miedzy dwa posladki. Jak nie zrozumiales filmu, bo nie masz zielonego pojecia o czym jest to nie wylewaj swoich smutkow na forum, tylko przemysl wszystko, sprobuj dowiedziec sie czegos nowego i moze cos z tego bedzie.
"A co masz do Austin Powers i zloty czlonek? To przynajmniej dobra komedia zeby sie posmiac ale trzeba miec tez odpowiednia wiedze zeby zrozumiec ten ironiczny humor ktory jest w tym filmie przedstawiony."
Tym akapitem sam sobie potwierdziles ze jesli nie ma sie odpowiedniej wiedzy aby cos zrozumiec, to nie mozna tego rzetelnie ocenie, tak wiec idz lepiej ogarnij troche literatury na temat o ktorym wczesniej wspomnialem a pozniej zabieraj sie za ocenianie.
btw. godne pozalowania jest jeszcze twoje podejscie do wszystkiego co masowe. chcesz byc tak oryginalny ze stajesz sie posmiewiskiem. nie wszystko co masowe jest zle, warto byc oryginalnym, ale wszystko w granicach rozsadku. dobra piosenka nie podoba mi sie dlatego ze slucha jej 100 mln innych ludzi a dlatego ze jest dobra, a skoro ty odrzucasz ja na starcie za to ze jest "masowa" to wybacz ale nie warto z toba rozmawiac.
Na cale szczescie film ma srednia na jaka zasluguje.
Wystarczy spojrzeć, jakie komercyjne gnioty oceniasz na 10 i 9 by zrozumieć kim naprawdę jesteś. Wybacz, ale wolę rozmawiać z tymi, którzy się na kinie znają. Dla mnie niestety jesteś amatorem. A szkoda.
Wrecz przeciwnie, w ogole mi nie szkoda. Uwielbiam jak ktos wchodzi w profil i dyskutuje na temat mojego gustu, jakby nie potrafił znaleźć niczego innego na własną obronę. Nie bede nawet wypowiadal sie na temat twojego jakze nie masowego gustu wg ktorego to zmierzch zajmuje jedno z czolowych miejsc na twojej liscie, hipokryta z ciebie. Niestety nie potrafisz dyskutowac, bo brak ci jakichkolwiek argumentow, jestes po prostu ubogi intelektualnie. Przykro mi ale taka jest prawda i trzeba sie z nia pogodzic. Co do mnie to owszem, jestem amatorem jesli chodzi o kino i nigdy nie twierdzilem inaczej, oceniam wg wlasnego gustu.
"Niemasowy" piszemy razem. Ja przynajmniej nie sugeruje się opinią innych. Zacznij myśleć samodzielnie to może porozmawiamy. Cała seria "Zmierzch" jest godna polecenia, ale tylko dla tych, którzy znają się na kinie i potrafią odczytywać ukryte przesłanie filmu. Ty widocznie go nie zrozumiałeś. Trudno się dziwić, bo na kinie się nie znasz. Może jak dorośniesz to obejrzysz jeszcze raz i odkryjesz intelektualną wartość tego filmu, której nie widać na pierwszy rzut amatorskiego oka.
Moze ja jej nie dostrzeglem, natomiast miliony napalonych 16-latek odkryly to niesamowicie glebokie przeslanie... w klacie pattisona. I w przypadku zmierzchu nie mowilem nic na temat jego poziomu tylko jego popularnosci, a ty przeciez nie ogladasz masówek. Wiec nie przekrecaj kota ogonem. Na dodatek w przypadku zmierzchu znalazloby sie sporo opinii "madrych intelektualistów" znajacych sie na kinie, ktorzy zmieszali to cos z blotem, w przeciwienstiwe do Atlasu Chmur. Masz nieco za wysokie mniemanie o sobie jasnie wielmozny panie. Ty jeden znasz sie na kinie, ty jeden masz dobry gust, reszta nie ma pojecia i powinna zostac usunieta za brak gustu. Przemysl lepiej przez chwile to co piszesz bo przeslanie twoich postow zaczyna przypominac tresc Mein Kampf.
Cytując: "Nie kłóć się z głupkiem, bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a pozniej przebije doswiadczeniem." a wiec zegnam i nie do zobaczenia.
Prawda jest taka, że znam się na kinie lepiej niż 97% społeczeństwa do którego należysz. Wielkokrotnie byłem chwalony przez nauczycieli i starsze osoby za znajomość kinematografii oraz gust na którym zawsze mogli polegać. W dodatku bede niebawem specjalistą od filmu nie tylko z zamiłowania ale także z wykształcenia i będę jeździł na wykłady o kinie do najbardziej renomowanych szkół zagranicznych, więc nie pouczaj mnie bo ja wiem, że jeśli się ze mną nie zgadzasz diametralnie w ocenie jakiegoś filmu to znaczy tylko tyle, że jesteś amatorem. A ja nie życzę sobie żeby amator mnie pouczał. Tyle w temacie.
saga zmierzch hahahahaha idiotyczny debilizm dla 12 latek o romantycznych wampirkach , ale GNIOT ! tylko tacy znoczeńcy jak ty widzą tam drugie dno!
Patrząc na filmy, którym wystawiasz "10" odechciewa mi się z Tobą w ogóle rozmawiać. Z amatorami idącymi owczym pędem nie warto dyskutować, bo i tak nie zrozumieją pewnych zjawisk o których mowa jest w filmie. Zacznij myśleć samodzielnie to może kiedyś porozmawiamy.
no rzeczywiście nigdy nie zrozumiem fenomenu tego taniego romansidła o wampirkach !! głównie popularnego wśród ułomnych 12-latek/.
Haha Mothyff nie przejmuj sie nim, jedyne argumenty jakie ma to: "nie bede rozmiawial z amatorem, bo i tak nie zrozumie", kilka nierealnych, wymyslonych na poczekaniu, oprocz tego przeglada czyjes ocen zeby moc sie dowartosciowac ;) ciekawe co to za szkole skonczyl, chyba specjalna, a chwalili go kiedy na pytanie "jak podobal ci sie film", odpowiadal "bardzo". Szkoda slow.
No cóż... jak Twoimi standardami są Zmierzch czy Austin Powers to nie wiem co Ty robiłeś na pokazie tak doskonałego filmu.
Zmierzch i Austin Powers są przynajmniej autentycznymi tworami. Zmierzch ma w sobie niezwykła głebie i przeslanie. Jest to niewatpliwie film wazny dla dzisiejszego swiata. A Austin Powers to sarkastyczna komedia. widocznie nie zrozumiales tych filmow ale to normalne w polsce bo takie mamy spolecznestwo.
ej dajcie spokój to jakaś 15latka. XD Ja mam ubaw po pachy. Zmierzch autentycznym tworem z przesłaniem dla świata XDXDXDXD k... wpisze to sobie na opis w fejsie chyba XD z głębią i przesłaniem!!! BUAHAHAHAHA
dokładnie, osoba która oceniła dzień świta, pulp fiction niżej niż filmy typu zmierzch, kac wawa i mumia jest, kolokwialnie mówiąc, tępa ;)
Daliście się zmanipulować trolowi. Pewnie się teraz napawa dumą że tylu wkręta złapało.
właśnie nie do końca jestem pewna, czy aby na pewno jest to troll, typowy troll dałby kac wawie dychę, a dniu świra i tak dalej po 1. Może to bardzo cwany troll? Albo jednak idiota.
trololololo a mnie tam stwierdzenie o Zmierzchu i tak zwaliło z kolan bo dawno się tak nie uśmiałam. @ lethality
swoją drogą musiałby mieć całe trolerskie konto na FW - to już wyższy poziom trola albo jednak idiota ;)
"Zmierzch ma w sobie niezwykła głebie i przeslanie. Jest to niewatpliwie film wazny dla dzisiejszego swiata."
Zapłacisz mi za paczkę chusteczek, którą zużyłam, by ocierać łzy śmiechu :D
proszę naucz się języka polskiego i pisz po polsku bo rzygać się chce jak kolejni idioci na forum usiłują być błyskotliwi na siłę a popełniają błędy którch powstydziłby się przedszkolak.
"i to nie jest tylko moja opinia ale także <wielu mądrych autorytetów w dziedzinie
inteligencji.>" - przeczytałam to zdanie kilka ładnych razy i się zastanawiam,kim Ty jesteś? Co Ty wypisujesz? Autorytety w dziedzinie inteligencji - gdzie takowych można spotkać?
Bardzo możliwe,rozkładam ręce w rozpaczy i bezradności.Jest mi wstyd i przykro za takie osobniki (-czki).
Nic nie poradzisz, takimi prawami rządzi się internet - nawet najgłupszy ma głos - trochę jak w demokracji ;)
Moim standardem jest mądre kino dla wymagającego widza. Kino intelektualne, gdzie liczy się przesłanie i drugie dno. Chociaż patrząc na Twoje oceny i ulubione filmy stwierdzam, że pewnie nie wiesz, o czym mówię. Znawcą kina z pewnością nie jesteś. Szkoda, że w Polsce jest tylu filmowych amatorów, którzy idą z głównym nurtem. To przykre.
Faktycznie filmy takie jak Ciacho czy też Zmierzch są bardzo mądrymi i wymagającymi filmami .Reszty nawet nie skomentuje !!!
"i to nie jest tylko moja opinia ale także wielu mądrych autorytetów w dziedzinie inteligencji."
Raaaany, człowieku, kocham cię :D