Jeśli ktoś liczy na kino trzymające w napięciu, dramatyczne zwroty akcji i efektowne sekwencje pościgów (choć wszystkie te elementy w filmie są) - niech sobie odpuści. Film może trochę zbyt patetyczny i w nadmiarze epatujący wielkimi słowami - ale... wszystko mu mogę wybaczyć. Ten film to magia kina w czystej postaci. Obrazy, muzyka, postaci - zniewalające. Satysfakcja ze składania fabularnych klocków w całość też gwarantowana. Cudnie!
dzisiaj się wybieram -taka opinia zapowiada ciekawy wieczór. Ze swojej strony polecam książkę -prawdziwa perełka. Mam nadzieję że film mnie nie rozczaruje, co widzę skrajne opinie.
Nie czytałem książki, więc film oglądałem z czystym umysłem... Niemniej obawiam się, że film może być dla czytelnika rozczarowujący. Bo niestety taka jest z reguły przypadłość w zestawieniu książka-film. Literatura zwykle górą :-)
Niemniej udanego seansu zyczę!
Dziękuję:) Chociaz przyznam ze czasem zdarza mi się ze film bardziej mi się spodoba niz książka, nie zdarza się to często nie mniej jednak z,,Atlasem chmur" wiąze wielkie nadzieje jeśli chodzi o stronę wizualną, więc jesli fabuła wypadnie słabo będę się ratować pięknymi widokami.