PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183827
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Witam. Chciałbym wyrazić swoją opinię na temat owego filmu. Miałem sposobność zobaczenia całego filmu, jednak na całe szczęście dobrze, że istnieje możliwość wyjścia przed końcem seansu, co było jak najbardziej wskazane. Film poprzez swoją recenzje kreuje się całkiem przyzwoicie. Komentarze też niczego sobie. Gdy przychodzi jednak co do czego, i film wyświetla się na ekranie kin, odczuwam co najmniej można powiedzieć obrzydzenie ilością scen niepoprawnych w moim mniemaniu. Jego pragmatyczność jest bardzo niezrozumiała i niejasna. Wiązałem z tym filmem wielkie nadzieje, ponieważ zapowiadał się dla mnie jako powrót wielkich twórców Matrixa. Nie wiem jednak co mieli do pokazania tym filmem. Podsumowując film wyraża we mnie niesmak, i zażenowanie, chce jednak zwrócić uwagę na muzykę, która była naprawdę świetnie skomponowana. Dziękuje, tyle z mojej strony.
Marcin

ocenił(a) film na 9
IMeggI

Ło! Piękna prowokacja. Marcinie co się nazwałeś Magdaleną P. powiem Ci, że wystarczy pomyśleć, a film okaże się zrozumiały w odbiorze i wtedy pojmiesz co twórcy Matrixa mieli do pokazania. Specjalnie Ci nie napiszę co to takiego, żeby nie dać Twym komórkom mózgowym spokoju... Chlapnij Red Bulla i myśl, myśl, myśl... albo też spróbuj obejrzeć film do końca, nie wychodząc wcześniej z seansu, albo raczej nie stopując odtwarzasza na ściągniętej wersji (bo na kino pewnie drugi raz nie wydasz).

ocenił(a) film na 8
IMeggI

Muzyka mnie w tym filmie nie zachwyciła.

ocenił(a) film na 10
IMeggI

Nie ma to jak krytykowanie jakiegoś filmu kiedy się kompletnie na tym nie zna.

Drogi Marcinie,
może następnym razem kiedy już kupisz bilet na seans 3 godzinny może nie wychodź pod koniec, co ? Po drugie, jak następnym razem pójdziesz do kina na jakiś naprawdę dobry film (dobrze się zapowiadający) to otwórz umysł. Myśl podczas oglądania. Nie wiem czy zauważyłeś (najwidoczniej nie) tą świetną charakteryzacje. W filmie występowało w sumie niewielu aktorów ! Polakom taka charakteryzacja i w ogóle takie zgranie wszystkiego by nie wyszło, bo nie mamy tylu środków. Film jest arcydziełem i tyle. Niestety z przykrością muszę zauważyć, że na sztuce filmowej się kompletnie nie znasz.

Dziękuje.

historyczna

a ty się znasz?,bo jak na razie nic sensownego nie napisałaś.Napisałaś by chłopak myślał na filmie a potem wypisujesz coś na temat charakteryzacji.Może napisz jak zrozumiałaś film to się wszyscy posmiejemy

ocenił(a) film na 4
historyczna

"Film jest arcydziełem i tyle."

Argument nie do podważenia i tyle (a nawet przodzie) :D

IMeggI

nie jest to arcydzieło - i tyle, najlepszy komentarz ;)

ocenił(a) film na 9
IMeggI

Nie rozumiem po co pisac o czyms czego sie do konca nie widzialo?To jak zjesc tylko skorke od pomaranczy i wypowiadac sie na temat jej smaku...