PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183824
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Taki sobie

ocenił(a) film na 3

Witam wszystkich chciałbym wypowiedzieć się na temat filmu. Moje spostrzeżenia. Po pierwsze film przedstawia Cztery wątki ukazujące różnice (podobne do siebie) w podejmowaniu ludzkich decyzji niezależnie od czasów. Każdy człowiek jest taki sam, zmienia się tylko technologia. W filmie zostały zaprezentowane wybory człowieka jakie musi podjąć aby zmienić życie swoje lub przyszłość innych osób. Do kina nie ma co iść, szkoda kasy. Film można obejrzeć w domu kiedy ukaże się na DVD. Film trwa zbyt długo, jak na 3 godziny. Historie a może wątki fabularne można byłoby spokojnie zaprezentować w 1,5 godziny. Jednym się podoba a inni go nie rozumieją. Ja natomiast bardzo dobrze film zrozumiałem, aczkolwiek film jest nudny. Już "incepcja" była lepsza. Daje 5 głosów. Dziwie się dlaczego film uzyskał taką wysoką ocenę. Do kina najlepiej pójść na filmy akcji, które wgniatają widza w fotel za to płacimy za efekty i fabułę np. Jak "władca pierścieni" nie wspomnę o transformers-ach. A takie melodramaty to lepiej obejrzeć w domu. Dużo jest dobrych filmów. K-PAX, Lot nad kukułczym gniazdem, inni, gladiator, wyspa tajemnic, pianista,pamiętnik, infiltracja itp. Dla osób które nie rozumieją pewnych przekazów o moralności, miłości, zasadach, dramatach i konsekwencjach nie polecam tych filmów ponieważ zanudzą się na śmierć.

ocenił(a) film na 3
lukstoj

Witam wszystkich chciałbym wypowiedzieć się na temat filmu. Moje spostrzeżenia. Po pierwsze film przedstawia Cztery wątki ukazujące różnice (podobne do siebie) w podejmowaniu ludzkich decyzji niezależnie od czasów. Każdy człowiek jest taki sam, zmienia się tylko technologia. W filmie zostały zaprezentowane wybory człowieka jakie musi podjąć aby zmienić życie swoje lub przyszłość innych osób. Do kina nie ma co iść, szkoda kasy. Film można obejrzeć w domu kiedy ukaże się na DVD. Film trwa zbyt długo, jak na 3 godziny. Historie a może wątki fabularne można byłoby spokojnie zaprezentować w 1,5 godziny. Jednym się podoba a inni go nie rozumieją. Ja natomiast bardzo dobrze film zrozumiałem, aczkolwiek film jest nudny. Już "incepcja" była lepsza. Daje 5 głosów. Dziwie się dlaczego film uzyskał taką wysoką ocenę. Do kina najlepiej pójść na filmy akcji, które wgniatają widza w fotel za to płacimy za efekty i fabułę np. Jak "władca pierścieni" nie wspomnę o transformers-ach. A takie melodramaty to lepiej obejrzeć w domu. Dużo jest dobrych filmów. K-PAX, Lot nad kukułczym gniazdem, inni, gladiator, wyspa tajemnic, pianista,pamiętnik, infiltracja itp. Dla osób które nie rozumieją pewnych przekazów o moralności, miłości, zasadach, dramatach i konsekwencjach nie polecam tych filmów ponieważ zanudzą się na śmierć. W filmie "Atlas chmur" człowiek jest przywiązany w pewnymi ograniczeniami, prawami, które bardzo trudno jest je zmienić, a jednak z czasem .......można.....nadzieją. Zaraz znajdą się filozofowie, którzy maja inne spostrzeżenia hehe. Film i tak jest nudny aczkolwiek inteligentny. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
lukstoj

Podzielam twoje zdanie. Film jest zbytnio zagmatwany, ma zbyt wiele wątków i jest za długi. Przez pierwszą godzinę po prostu się nudziłem nie wiedząc co się dzieje na ekranie. Na szczęście po godzinie akcja się rozkręca. Film wywarł na mnie dość duże wrażenie, ale po wyjściu z kina byłem zmęczony, przytłoczony liczbą wątków i napięciem które nieustannie rosło. Film jest bardzo trudny w ocenie. Za pierwszą godzinę postawiłbym ocenę 4 jednakże druga część filmu i inteligentna puenta podciągają moją ocenę do 7. Pomimo wszystko polecam film, lecz ci którzy liczą na lekkie kino akcji niech omijają ten tytuł z daleka.

ocenił(a) film na 7
lukstoj

w pełni popieram twoją opinię.