PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Znacie jeszcze filmy, które podobnie zmuszają do myślenia? Np Incepcja itp?

HAHAHA żartowałem, przecież to jest banał na banale i klisza na kliszy ludzie! Nie wstyd wam wystawiać sobie świadectwa, sugerując że ten film jest głęboki? Nie ujmuje mu wartości rozrywkowej, ale poza nią to straszna wydmuszka. Równie dobrze, mógli by na końcu powiedzieć, że każdy z bohaterów jadł pierniki i dlatego życie jest piękne i wieczne. Zapraszam do dyskusji.

Ps Incepcja też banał.

Moondog

W sumie zgodziłbym sie z Tobą. Nie uważam Incepcji za jakiś "głeboki" film, ale w sumie jest ciekawy i na pewno nie jest slaby ;) Atlasu Chmur nie widzialem ale na pewno zobacze :) Pozdro

Moondog

Niemniej sposób przedstawienia historii jest oryginalny :) Nigdy nie spotkałam się jeszcze z takim filmem, by do jednego wrzucić kilka porozrywanych. I to jeszcze z różnych kategorii: sf, romans, przygodowy, komedię, kryminał, obyczajowy.

Od siebie polecam "Źródło" i "Odyseję kosmiczną 2001".

ocenił(a) film na 7
Moondog

Gratuluję, minęła godzina a jeszcze żaden "Batinternauta" nie miesza Cię z błotem za obrazę Nolana :) "Atlas chmur" miejscami strasznie banalny, ale ogląda się bardzo przyjemnie. Polecam do kina. "Wydmuszka" to trochę za dużo powiedziane, bo nie reklamowali go chyba AŻ tak bardzo jako życiowe przeżycie. Pozdrawiam.

duraq

Mi się Incepcja na swój sposób podobała :) Co nie zmienia faktu, że głębokich treści tam nie ma, niezależnie od tego jak bardzo chcieliby tego niektórzy użytkownicy/

Moondog

Propsy za Moondoga

ocenił(a) film na 9
msmsms

Czy karma miała wpływ na kolejne wcielenia bohaterów ?. Odpowiedz na to pytanie i przeanalizuj wszystkich bohaterów i podyskutujmy czy film taki prosty i płytki.

ocenił(a) film na 4
Moondog

Czytałam książkę -była świetna jednak film ogromnie mni rozczarował, jedynie strona wizualna go ratuje (np. te widoki w górach). Od strony fabuły to nieporozumienie! I dialogi beznadziejne -w książce jzyk był na wysokim poziomie, bohaterowie mieli interesująco przedstawioną osobowość a tutaj bardzo słabo to wypadło, już nie mówię o niedociągnieciach w fabule.