Jestem fanem filmów sci-fi, gdzie dzieję się jakaś akcja. Mam pytanie do tych, co oglądali ten film. Czy on bardziej podpada pod dramat, czy też dzieje w nim się trochę akcji, czy jest jakieś napięcie i czy fanowi wartkiej akcji, filmy przygodowych np. Piraci z Karaibów, serialu Zagubieni, filmów sci-fi np. Avengers, Incepcja się ten film Atlas Chmur spodoba ? Zastanawiam się, czy warto tracić 3h na jego oglądnięcie.
Wartkiej akcji raczej nie ma, chociaz film z czasem sie rozkreca. Jak pewnie wiesz w filmie jest kilka odrebnych watkow, rozgrywajacych sie w roznych czasach. W niektorych akcja jest szybka, w innych bedzie ci sie dluzyc. I tak nawiasem, nie wszystkie watki sa w klimacie sci-fi.
Akcja jest zwłaszcza w wątkach Sonmi-451 i Zachry'ego, choć nie licz na zbyt wiele. Według mnie tego filmu nie da się podporządkować pod jeden gatunek, ponieważ zawarto tu komedię, melodramat, sci-fi a także pewnego rodzaju thriller. Obejrzeć na pewno warto, zapewniam cię, iż nie będą to zmarnowane trzy godziny.