PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183824
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

najlepszy film 2012 :)

ocenił(a) film na 6
ewella225

Prowokujesz, czy nie myślisz?

ocenił(a) film na 10
Vena_Poetica

Chamstwo i brak kultury z Twojej strony. Dobrej przyszłości Ci nie wróżę. Twój post pokazuje, ze to Ty zdecydowanie nie myslisz. Zal mi Cie.

ocenił(a) film na 4
thomas_4

"Twój post pokazuje, ze to Ty zdecydowanie nie myslisz."

Aha, czyli idąc za takim rozumowaniem, jakość filmu zależy od jakości posta piszących w internecie ludzi? :D

ocenił(a) film na 10
Dassanar

absolutnie nie wspominam tam o ocenie filmu czy jakości.

ocenił(a) film na 4
thomas_4

Mhm. Tak to po prostu brzmiało.

ocenił(a) film na 6
thomas_4

Ja w ogóle nie wróżę i nikogo mi mi nie jest żal.
Bez odbioru.

ocenił(a) film na 5
ewella225

Chyba dobrego filmu pajacu nie widziałaś

ocenił(a) film na 10
ewella225

bez dwóch zdań, najlepszy film od wielu lat!!!

ocenił(a) film na 10
ewella225

Zgadzam się z Tobą ewella225 - bardzo trafne spostrzeżenia moim zdaniem. Dorzucę coś od siebie. Film jest arcydziełem. Świadczy o tym zarówno scenariusz, dobór aktorów i ich gra, jak i zdjęcia oraz - co najważniejsze - przesłanie. Poniżej tylko część czynników, elementów które decydują o genialności tego dzieła:1. Charakteryzacja - jedna osoba grała kilka postaci; 2. Wielowątkowość nie była w przypadku tego filmu jedynie sztuką dla sztuki - ona była celem. Jakim celem? Wachowscy pokazali, że ludzie mimo zmiany epok są w istocie tacy sami. Nieustannie wpływ mają na nas (i kiedyś i teraz): strach, wiara i miłość. Od tego co zwycięży zależy przyszłość nasza i innych; 3. Film pokazuje jak ważna jest współpraca między ludźmi, jak ważna jest miłość. Ty ratujesz kogoś - on wiele lat (kilka minut) później ratuje ciebie; 4. Film pokazuje, że świat popychają do przodu (ratują, zmieniają) jednostki; 5. Mógłbym tak bez końca... Zauważ jednak, że poza przesłaniem film stanowi znakomite widowisko i daje do myślenia. Owszem, nie jest to film typowy, dlatego może być trudny w odbiorze.

Dorzucę cytat z wypowiedzi internautki:

"tak tak .. tez mogłabym wymieniać heh ... powiem jedno on nie jest zwykłym filmem i tyle . i nic w nim nie jest przypadkowe nasze życie tez nie jest. Bowiem każdy z nas ma do zrobienia coś w życiu mniej czy bardziej znaczącego a nasze czyny maja wpływ na inne osoby a czyny tamtych osób maja wpływ na czyny innych i tak kolo się zamyka . Rozglądnijmy się wokół co się teraz dzieje z ludźmi mnie to przeraza są hermetycznie zamknięci na uczucia i ludzi wokół liczy się tylko elektronika ( co nie jest złe sama ja cenie =) ale czasem przesadnie zagłębiamy się w ten świat . Pamiętajcie ludzie , i nie pozwólcie sobą przesuwać jak pionkami w grze . Bo to jak manipuluje nami komercja nie mieści się w głowie . co zrobili ze świąt Bożego Narodzenia ? zwykły biznes .!! .-.-"

ocenił(a) film na 10
Hilton

Mamy takie same odczucia!:)