Chamstwo i brak kultury z Twojej strony. Dobrej przyszłości Ci nie wróżę. Twój post pokazuje, ze to Ty zdecydowanie nie myslisz. Zal mi Cie.
"Twój post pokazuje, ze to Ty zdecydowanie nie myslisz."
Aha, czyli idąc za takim rozumowaniem, jakość filmu zależy od jakości posta piszących w internecie ludzi? :D
Zgadzam się z Tobą ewella225 - bardzo trafne spostrzeżenia moim zdaniem. Dorzucę coś od siebie. Film jest arcydziełem. Świadczy o tym zarówno scenariusz, dobór aktorów i ich gra, jak i zdjęcia oraz - co najważniejsze - przesłanie. Poniżej tylko część czynników, elementów które decydują o genialności tego dzieła:1. Charakteryzacja - jedna osoba grała kilka postaci; 2. Wielowątkowość nie była w przypadku tego filmu jedynie sztuką dla sztuki - ona była celem. Jakim celem? Wachowscy pokazali, że ludzie mimo zmiany epok są w istocie tacy sami. Nieustannie wpływ mają na nas (i kiedyś i teraz): strach, wiara i miłość. Od tego co zwycięży zależy przyszłość nasza i innych; 3. Film pokazuje jak ważna jest współpraca między ludźmi, jak ważna jest miłość. Ty ratujesz kogoś - on wiele lat (kilka minut) później ratuje ciebie; 4. Film pokazuje, że świat popychają do przodu (ratują, zmieniają) jednostki; 5. Mógłbym tak bez końca... Zauważ jednak, że poza przesłaniem film stanowi znakomite widowisko i daje do myślenia. Owszem, nie jest to film typowy, dlatego może być trudny w odbiorze.
Dorzucę cytat z wypowiedzi internautki:
"tak tak .. tez mogłabym wymieniać heh ... powiem jedno on nie jest zwykłym filmem i tyle . i nic w nim nie jest przypadkowe nasze życie tez nie jest. Bowiem każdy z nas ma do zrobienia coś w życiu mniej czy bardziej znaczącego a nasze czyny maja wpływ na inne osoby a czyny tamtych osób maja wpływ na czyny innych i tak kolo się zamyka . Rozglądnijmy się wokół co się teraz dzieje z ludźmi mnie to przeraza są hermetycznie zamknięci na uczucia i ludzi wokół liczy się tylko elektronika ( co nie jest złe sama ja cenie =) ale czasem przesadnie zagłębiamy się w ten świat . Pamiętajcie ludzie , i nie pozwólcie sobą przesuwać jak pionkami w grze . Bo to jak manipuluje nami komercja nie mieści się w głowie . co zrobili ze świąt Bożego Narodzenia ? zwykły biznes .!! .-.-"